Sport » Fudbal – Porastao mamut

Fudbal – Porastao mamut

Jablanička okružna liga u prvenstvu 2021 – 22 brojaće rekordnih 26 klubova podeljenih u dve grupe po 13, Istok i Zapad, Međuopštinska liga će imati 12 klubova. Ovo su odlučili članovi Izvršnog odbora FS Jablaničkog okruga, doneta je i odluka da prvenstvo počne 21. odnosno 22. avgusta.

Grupa Istok : Kumarevo, Vučje, Donja Lomnica, Polet, Jedinstvo Grdelica, Zloćudovo, Progres, Umac, Bratstvo, Jedinstvo Šišava, OFK Brza, Budućnost Orašje, Mladost Batulovce.

Grupa Zapad : Mladi Borac, BSK, Mladost 1959, Sloga, OFK Morava, Železničar, Milanovo, Real, Sloboda, Moravac Pečenjevce, Jedinstvo Bošnjace, Bobište, Veliko Trnjane.

Na prvi pogled nema ništa sporno sem možda neparan broj klubov,a jer u svakom kolu mora jedan da pauzira, ali to je samo na prvi pogled. Propozicijama je predviđeno da u sezoni 21-22 dve grupe JOL imaju po 10 klubova, znači IO FS JO je drugu godinu za redom povećao broj klubova u okružnoj ligi i oborio sopstveni rekord iz 2020.

Tako je napravljena najveća liga na ovim prostorima a i šire. Zašto čelnici jablaničkog saveza nisu ispoštovali sopstvenu odluku od pre godinu dana može se nagađati ali je sigurno da su na gaženje Propozicija uticali izbori u fudalskoj organizaciji ove jeseni ali i oni drugi iduće godine. Moraju se odobrovoljiti birači time što su neki klubovi nezasluženo ostali, drugi napredovali u ligi. Svi su zadovoljni osim Konopničana jer su oni jedini izbačeni iz lige, ali i njih će odorovoljiti, ako ne sad onda nekim obećanjem.

Ovom odlukom da se napravi „mamut“ liga ne samo da su oštećeni klubovi koji su regularno izborili opstanak nego su i povećani troškovi takmičenja nekim klubovima i za trećinu budžeta a regularnost je posebna priča.

Na istoj sednici Izvršnog odbora je odlučeno da od idućeg prvenstva JOL broji 16 klubova što znači da će iz lige ispasti najmanje 10 klubova, po pet iz svake grupe. Ovakva situacija je idealna za razne mešetare pa do izražaja mogu doći lični interesi. Ovo normalno ne znači da će iz obe grupe ispasti po 5 najslabije plasiraih jer se pokazalo da rezultati ostvareni na terenu nisu od presudnog značaja za plasman.

Kao i sve odluke Okružnog saveza tako i ova ne mora značiti da će tako biti jer su one fluidne i lako promenljive. Fudbal na ovim prostorima je u svojevrsnom nokdaunu, sudija broji, ali je neizvesno da li će izbeći KO.

 

Objavljeno: 27.07.2021 | Autor: Ninoslav Radicevic
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca