Fudbal – Prolećni let bubamare

Zima je na izmaku a sa njom i pauza u fudbalskim prvenstvima. Zimski produženi odmor dobro je došao klubovima sa područja OFS Vlasotince da analizirju jesenji učinak koji je za većinu bio ispod očekivanja, prestroje se, ojačaju igrački kadar i dobro se pripreme za prolećna iskušenja. U situaciji kada većina vlasotinačkih klubova strepi za status, dobar rad u pauzi mnogo znači u nstavku borbe za bodove. U drugi deo prvenstva zone Jug Budućnost iz Orašja ulazi sa dosta promena.

Na čelu kluba je umesto Miloša Milića došao Predrag Mitić, otišao je i trener Nikolić pa će u narednih 15 kola na klupi sedeti Jovan Tasić. Ekipa je znatno podmlađena ali Orašani veruju da mogu da održe trenutni položaj na tabeli a možda se i popnu koji stepenik više. U finansijskom pogledu klub je stabilan nema dugovanja i veruje se da će sa planiranim sredtvima iz Budžeta Opštine uspeti da prvenstvo uspešno privedu kraju. U prvom kolu nastavka prvenstva Budućnost će na Dubravi ugostiti Lužnicu i pokušati da već na startu dobrim rezultatom trasiraju put ka uspešnom proleću.

Drugi vlasotinački zonaš se nije proslavio jesenas, Vlasina ne našla u grupi klubova koji su viđeni kao kandidati za selidbu u niži stepen takmičenja. Nova uprava u stvari skoro isti sastav kao i privremeni organ, napravila je dobre poteze u zimskoj pauzi. Na Rosulju je vraćen iskusni i uspešni trener Dragan Nikolić, dovedeno je 11 novih igrača i sa odličnim budžetom na koji bi mogli da im pozavide i mnogi srpskoligaši skoro je sigurno da je borba za opstanak samo prošlost. U nedelju Vlasina u okviru 16. kola gostuje u Vranjskoj Banji, biće to prilika da novi tim pokaže svoju vrednost i revanđira se Banjanima za poraz na Rosulji.

U nedelju kreće takmičenje i u Jablaničkoj okružnoj ligi vlasotinčki klubovi u ovom stepenu takmičenja nisu blistli u prvom delu. Najbolji plasman na tabeli izborio je Polet na 11.mestu sa 18 osvojenih bodova. Stajkovčani nisu u grupi klubova koji su direktno ugroženi i moraju strepeti za status. U poletu gotovo da nema značajnijih promena jedino je igrački kadar pojačao Milan Petrović koji je došao iz Jedinstva. U prvom kolu nastavka prvenstva Polet dočekuje Mladost iz Vinarca od koje je ne startu prvenstva doživeo katstroflni poraz 0:6, sd je vreme za revnš.

Jedinstvo je odigralo možda i najgoru polusezonu poslednjih godina, 14. Mesto s svega 9 bodova je učinak koji ne ide u prilog nekadšnjem zonašu.Posle letošnjg osipnja igračkog kdra mislilo se da će rukovodstvo uspeti da znatnije ojača ekipu ali to se nije desilo, klub su napustila 4 a došlo je svega tri fudbalera. Dali će se nešto promeniti u pristupu takmičenju videće se već na startu kada Jedinstvo dočekuje ekipu Vučja, jednog od najozbiljnijih kandidata za sam vrh tabele. Šišavci su rešili da više pažnje poklone mlađim kategorijama pa su u tom pravcu i usmerili najviše napora.


Najveće razočarenje u jesenjem delu prvenstva priredili su Ladovčani koji su zauzeli pretposlednje mesto na tabeli sa svega 8 bodova i predstoji im grčavita borba za očuvanje statusa. Zabrinjavajuća činjenica je i podatak da u zimskom prelaznom roku nijedan igrač nije došao u Progres a dvojica su otišla što je dodatno oslabilo ionako skroman igrački kadar. Progres, koji je poslednju pobedu ostvario još 24.septembra prošle godine, u nedelju dočekuje Slogu iz Lipovice i biće to prilika da se vidi kakve su mogućnosti kluba iz Ladovice.

Na terenima klubova Međuopštinske lige već je krenula lopta. U okviru prvog kola Kupa FSJO Mladost je u Batulovcu savldala BSK i plasirala se u narednu rundu gde je prošao i Gradac službenim rezultatom 3:0 jer leskovačka Morava nije došla na utakmicu. U prvom delu prvenstva Gradac je sa 16 osvojenih bodova zauzeo 13. mesto i nalazi se u grupi klubov koji će se do kraja takmičenja grčevito boriti za opstanak. U pauzi prvenstva Konopničani nisu doveli ni jedno pojačanje dok ih je napustio Dnijel Kostić. Gradac u nedelju gostuje u D.Sinkovcu gde ih očekuje težk meč sa Omladincem direktnim rivalom u borbi za opstnak.

I drugi vlasotinački predstavnik u Međuopštinskoj ligi, Mladost se nije proslavila u jesenjem delu takmičenja, takođe se nalazi u grupi kandidata za selidnu u niži stepen takmičenja. Za razliku od Konopničn , klub iz Batulovca se ozniljno pojačao u zimskom prelaznom roku i sada ima respektabilnu ekipu kojoj opstanak ne bi treblo da predstavlja neki ozbiljniji problem, O stvarnim mogućnostima nove ekipe Mladosti više će se znati posle nedeljnog gostovanja u Leskovcu gde ih očekuje duel sa OFK Moravom, liderom prvenstva i najozbiljnijim kandidatom za viši rang.Raspored utakmica – Subota 10.mart:

Orašje : Budućnost – Lužnica
Nedelja 11.mart
Vranjska Banja : Vranjska Banja – Vlasina
Stajkovce : Polet – Mladost – V
Šišava : Jedinstvo – Vučje
Ladovica : Progres – Sloga
Sinkovce : Omladinac – Gradac
Leskovac : OFK Morava – Mladost –B

Sve utakmice počinju u 14.30 osim mečeva u Orašju i Vranjskoj Banji koje su na programu od 15.00.


 

Objavljeno: 08.03.2018 | Autor: Ninoslav Radicevic
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca