Fudbal : Razvojna liga FSRIS – Đorđević doveo utakmicu do granica incidenta

Ženski fudbal još uvek nije na zadovoljavajućem nivou u Jablaničkom okrugu i sem leskovačkih Lavica , vlasotinačke Rosulje i Vučica iz Vučja nijedna druga sredina se ne odlučuje da se posveti ovom segmentu fudbala. U želji da učine nešto više na afirmaciju ženskog fudbala nadležni organi su nedavno doneli odluku da utakmice između ženskih ekipa sude pripadnice lepšeg pola ne vodeći računa o kadrovskom potencijalu sudijskih organizacija. Možda je ovo i dobra zamisao ali zašto bi bila prepreka da utakmice u ligama ženskog fudbala sude i i muškarci nije jasno kada se dobro zna da godinama unazad sudije žene dele pravdu na utakmicama u muškim ligama.

Sprovodeći ovu odluku organ FSRIS-a za delegiranje službenih lica je odredio da utakmicu Razvojne lige između vlasotinačke Rosulje i Vučica iz Vučja vode tri dame Đorđević Marija iz Rudara kao sudija utakmice, Stojiljković Marija iz Bunuše kao prvi i Branković Milica iz Vlasotincam a za delegata je određen Zoran Đorđević iz Rudara što je i upisano u Zapisnik. Na opšte iznenađenje prisutnih delegat Đorđević je odredio da utakmicu sudi Milica Branković a da Marija Đorđević zauzme njeno mesto kao drugi pomoćnik. Sa kakvom namerom je delegat ovo uradio može se samo nagađati jer se od početka meča videlo da postoji neka netrpeljivost između Milice Brankovići njenih bivših klupskih drugarica. Neki tvrde da je delegat znao za odnos Milice sa bivšim klubom pa je hteo da pomogne gošćama računajući da će sukob kulminirati u toku utakmice na štetu Vlasotinčanki. Izgleda da je delegat Đorđević dobar prognozer jer je sudija sredinom prvog poluvremena dosudila nepostojeći penal za gošće što je izazvalo lavinu protesta igračica Rosulje ali i klupe domaćina.Inače Vučice nisu realizovale taj jedanesterac.

Uvidevši da je doveo utakmicu do usijanja u drugom poluvremenu delegat Đorđević menja glavnog sudiju drugim pomoćnikom i još jednom krši pravila tako da meč nastavlja da vodi Marija Đorđević inače bliska rođaka delegata koja nastavlja sa provokacijama na račun domaćeg tima s namerom da isključi neku od igračica ili dovede do prekida meča.

Kada to nije uspelo opet na scenu stupa delegat Đorđević Zoran i preti treneru domaće ekipe da će ga isključiti što opet znači kršenje pravila igre jer takvu odluku može da donese samo sudija utakmice što ne bi bilo teško ostvarivo s obzirom na bliske rođačke veze sudije i delegata i činjenice da su sudije delile „pravdu“ po instrukcijama delegata. Ipak uvidevši da je njegovo iživljavanje dovelo atmosferu do tačke pucanja Đorđević je do kraja meča smirio svoje porive i utakmica je bez većih komplikacija privedena kraju.rezultat koji je ostao u drugom planu glasio 0:0.

Ovakvu samovolju i nadmenost fudbalsko Vlasotince ne pamti za skoro 100 godina koliko se na ovim prostorima igra fudbal. Ako je Savezu stvarnostalo dopropagande ženskog fudbala onda treba da vodi računa i o svojim predstavnicima na prvenstvenim utakmicama i da se potrudi da je predstavljaju dobronamerna lica koja poznaju pravila i sprovode ih. Iz ŽFK Rosulja su najavili da će detaljno o svemu obavestiti FSRIS jer neće dozvoliti da neko omalovažava njihov trud i rad i ne mala sredstva koja se ulažu da bi ovaj sportski kolektiv mogao normalno da funkcioniše.

 

Objavljeno: 24.10.2018 | Autor: Ninoslav Radicevic
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca