Fudbal – Šišavci iz potaje love baraž

Jedinstvo iz Šišave sigurno spada u pet najboljih klubova u stogodišnjoj istoriji fudbala u Vlasotincu. Stariji ljubitelji fudbala i navijači Jedinstva s ponosom ističu dva perioda kada su bili članovi zone, naročito drugu polovinu sedamdesetih godina kada se za Šišavu znalo u većem delu Srbije. Sem ta dva perioda Jedinstvo se uglavnom takmičilo u Okružnoj ili Međuopštnskoj ligi.

U predhodnom, zbog epidemije pekinutom prvenstvu, Šišavci su krenuli putem povratka u Okružnu ligu. Posle dva prolećna kola, kad je prekinuto prvenstvo, bili su četvrti sa 4 boda zaostatka za drugoplasranim. Posledica prekinutog prvenstva je prekrajanje liga pod ingerencijom FS Jablaničkog okruga, tako da sada Jablanička okružna liga ima 24 kluba podeljenih u dve grupe, u grupi „Istok“ prekomandovano je i Jedinstvo.

-I da nije bilo prekida odnosno administrativnog popunjavanja liga Jedinstvo bi, ako ne direktno kao drugoplasirani, onda kroz baraž postalo član JOL. Imali smo kvalitetniju ekipu od većine drugih rivala i izborili bi mesto u višem rangu – kaže Žarko Kostić, sada već bivši predsednik Jedinstva.

Šišavci su u pauzi između dva prvenstva imali određene korekcije u rukovodstvu, novi predsednik kluba je Saša Icić dok je Žarko Kostić postao potpredsednik ovog uzornog sportskog kolektiva.

-Dok je trajala ova duga pauza radili smo ne samo na pripremi takmičarskog pogona i pojačanja igračkog kadra, već i na poboljšanju uslova na samom stadionu, tako da igrači imaju dobre uslove za rad. Što se tiče igračkog kadra doveli smo petoricu novih igrača ali tu se nećemo zaustaviti, planiramo da se pojačamo još i da spremni dočekamo borbu za bodove – ističe predsednik Icić.

Klub iz Šišave je dugo kuburio sa mestom trenera ali i taj problem je rešen, mesto kormilara povereno je Milošu Mitiću, dugogodišnjem prvotimcu.

-Na vreme smo krenuli sa pripremama i verujem da će svi igrači biti maksimalno spremni uz velika iskušenja koja nas očekuju u sezoni. Fudbaleri su ozbiljno shvatili pripreme za takmičenje , dolaze na treninge redovno i marljivo rade. Odigravanjem kontrolnih utakmica želimo da se novajlije što bolje uklope kako bi, kad počne takmičenje, izgledali kao kompaktna celina – kaže trener Mitić.

Šišavci ne žele da daju velika obećanja što se tiče plasmana u nastupajućem prvenstvu ali im je želja gornji deo tabele, ali kako ističu, ako im se ukaže prilika spremni su da se bore za baraž, odnosno ulazak u zonu Jug.

 

Objavljeno: 20.08.2020 | Autor: Ninoslav Radicevic
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca