Fudbal, Srpska liga Istok 12. kolo, Vlasina – Timočanin 0:0

Vlasotince, stadion :Rosulja , gledalaca 300 , žuti kartoni : Ivković, Nikolić , Ilić, Jović (Vlasina ) , crveni karton : Gardić (Timočanin) u 40.minutu.

Vlasina: Mladenović, Stojiljković, Đorđević (Staković) Kitanović, Marković, Ilić, Stojanović, Jović, Đokić, Ivković (Nikolić) Milić (Petković).

Timočanin: Kojić, Hrnjak, Jovanović, Gardić, Gajić, Petrović U.Nikolić (Kocić), B.Nikolić (Aleksić), Medić, Ristić (Videnović) ,Stojanović.

Da favorit ne pobeđuje uvek davno je poznato u fudbalu, to se dogodilo u nedelju na Rosulji. Timočanin je pružio žestok otpor domaćinu, čak i u trenucima kad je imao igrača manje pa je sasvim zasluženo osvojio bod. Oslabljena Vlasina, bez Dušana Stankovića, Marka Ilića i Hristića, sa indisponiranim Ivanom Stojanovićem i Nemanjom Đokićem, nije uspela da realizuje penal u 40. minutu, i 50 minuta igrača više.

Rosuljci su u meč ušli opušteno i reklo bi se nezainteresovano, načinili su bezbroj grešaka, nedovoljno trčali, slabo šutirali. Gosti su radili sve suprotno od Vlasinaca pa nije čudo što im je pripao bod a možda su mogli i bolje a prođu. Najbolje prilike za pogodak gosti su imali u 8. i 73. minutu kada pogodili prečku, kao i u 24. minutu kada je golman Mladenović na samoj gol liniji zaustavio loptu. S druge strane sem penala, koga nije uspeo da realizuje Đokić, isti igrač je imao par poluprilika kao i Milić.

Pred kraj utakmice trener Nikolić je pokušao da dođe do pobede uz pomoć dva brza igrača, dva rekonvalescenta, Miljana Petkovića i Miloša Stankovića ali se pokazalo da je njima potrebno još malo vremena da budu sasvim spremni. Pokazalo se da Vlasini nedostaje jedan dobar špic igrač ali ni on ne bi mnogo pomogao jer je u potpunosti zatajio vezni red pa nije jasno ko bi tog napadača „hranio“ loptama. Gosti su očitali lekciju iz borbenosti, zalaganja i trčanja razmaženim vlasotinačkim „zvezdama“.

 

Objavljeno: 04.11.2019 | Autor: Ninoslav Radicevic
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca