Fudbal, Srpska liga Istok – Vlasina želi pobedu na Bubnju

Kada navijačima, naročito onim starijima, pomenete ime Car Konstantina misli ne idu na tvorca Milanskog edikta, odnosno pravoslavnog sveca, vać na niški fudbalski klub sa Bubnja, nekada velikog rivala Vlasine, naročito u prvenstvu 2001-2002 kada je o putniku u Drugu ligu morao da odluči baraž, jer su rivali u svemu bili izjednačeni i delili su prvo mesto u Srpskoj ligi Niš. Tog juna 2002. godine Nišlije su izašle kao pobednici iz dvomeča, na Rosulji nije bilo golova, dok su na Bubnju posle nekoliko propuštenih velikih šansi Vlasotinčani poraženi i „carići“ su se plasirali u Drugu ligu Istok.

Naredne godine dva kluba su zamenila mesta. Odlučujuću utakmicu na „Bubnju“ pratilo je oko 10.000 ljudi, bar pola su bili pristalice Vlasine koji su specijalno zbog utakmice doputovali sa raznih strana da bi pružili podršku.

U trećem kolu novog prvenstva Vlasina gostuje Car Konstantinu, nije to utakmica tolikog značaja kao ona od pre 18 godina ali želja i cilj Rosuljaca je kao i onog tima iz čuvenog baraža a to je trijumf nad renomiranim protivnikom.

-Idemo u Niš da odigramo bez kalkulacija i tako će biti u svim utakmicama ove sezone, naš cilj je pobeda i nastavak serije koju smo započeli u Mrštanu. Očekuje nas težak i kvalitetan protivnik koji je opasan, naročito na svom terenu, ali to samo znači malo veći oprez ali nikako ne menja cilj. Svi igrači su spremni za ovu utakmicu i daće maksimum a ja verujem da će to biti dovoljno za pobedu – kaže Dragan Nikolić, trener Vlasine.

Ne samo zbog protivepidemioloških mera nego i zbog značaja utakmice, na Bubnju neće biti ni priblžno gledalaca kao pre 18 godina ali sigurno da će Đokić i drugovi imati podršku simpatizera i navijača koji će gledati ovaj derbi jer je to moguće iz okoline stadiona.

 

Objavljeno: 25.08.2020 | Autor: Ninoslav Radicevic
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca