Fudbal srpska liga Istok – Vlasinci poveli pa poklekli

Žreb je odredio da Vlasina u prvom kolu ide na naoge dojučerašnjem članu Prve lige Srbije što je donekle bila otežavajuća okolnost ali na kraju mora se igrati sa svih 15 klubova, u prvom ili polednjem kolu, svejedno. Malo je zabrinjavajuće delovao preterani optimizam pred ovo gostovanje, iz nepoznatih razloga, da li su to bili retultati u pripremnim utakmicama, koji jesu bili dobri ili zbog činjenice da jagodinci imaju dosta mlad sastav, činjenica je da se malo opuštenije krenulo put Jagodine. A tamo odlično prvo poluvreme, jedan gol u mreži rivala, jedan nerealizovani jedanestera,c nekoliko izglednih prilika za pogodak i dobra kontrola igre. Željno se iščekivalo da se na delu vide mogućnosti praktično novog tima Rosuljaca za koji se tvrdi da je bolji od onog iz prošlog prvenstva.

Trener Nikolić je više od polovine tima sastavio baš od tih pojačanja od kojih nismo videli nešto spektakularno, čak je većina njih odigrala ispod očekivanja. Ali zablistali su oni „domaći“ mladi igrači, pre svega Filip Miljković koji je nosio igru Vlasotinčana i za kog „ćurani“ nisu imali rešenje ali i Nemanja Vlajković, koji je odlično radio ono što i treba – da kreira igru Rosuljaca. Njima dvojici uz bok je bio i Bojan Milošević u odbrani koji i nije bio predviđen da igra zbog nezalečene povrede ali je morao u vatru jer Nikolić za to mesto nema drugo rešenje, bar dok se Dragiša Milić dobro ne pripremi. Solidnu partiju pružio je i Blagojević ali s obzirom na iskustvo, njegove mogućnosti su mnogo veće.

Ako je prvo poluvreme pripalo Vlasini u drugom delu ekipa domaćina je zaigrala mnogo bolje ali se stiče utisak, ne zbog kvaliteta već su im to omogućili Vlasotinčani koji su prosto zastali i to je bilo dovoljno da Jagodinci izjednače. Možda bi to bio i najpravedniji rezultat da nije bilo penala za Jagodinu u poslednjim minutima utakmice iz koga je postignut odlučujući pogodak pa su bodovi ostali u Jagodini.

Nije nikakva tragedija izgubiti od bivšeg drugoligaša na njegovom terenu ali treba trezveno sagledati sve činjenice i izvući pouku kako se ovakva situacija ne bi ponavljala. Treba uvažavati sve protivnike a Vlasina izgleda ima peh sa Jagodincima. Tako je bilo i u vreme kad je Jagodina upala u prvu ligu Srbije a Vlasina bila „starosedelac“. Vlasotinčani su otišli na stadion u Jagodini, koji se u to vreme gradio, sa sličnim razmišljanjem „lako ćemo protiv novajlije“ ali Jagodinci su u to vreme imali do tada malo poznatog Igora Pavlovića, koji je sa dva pogotka torpedovao Rosuljce. Kanije je Pavlović postao jedan od najboljih strelaca u Srbiji.

Vlasinci priliku za popravni imaju u nedelju kada na Rosulju stiže Rembas, stari znanac i nezgodan rival. Ne treba da zavara činjenica da su „rudari“ poraženi kod kuće od Brzog Broda, jer nišlije imaju dosta dobar sastav pa to i nije bilo neko veliko iznenađenje. Biće to prilika da sva Vlasinina pojačanja pokažu da stvarno to i jesu.

 

Objavljeno: 16.08.2021 | Autor: Ninoslav Radicevic
  • Arhive

  • Led Bilbord u centru Vlasotinca

    NOVO !!! NOVO !!! NOVO !!!
  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca