Fudbal, Tončev: Propozicije se moraju poštovati

U finišu prvenstva Srpske lige Istok mnogo je neproverenih glasina kružilo na prostorima koje pokriva FS RIS o mogućem raspletu u SLI, naročito sa aspekta opstanka. Govorilo se da će manje klubova ispasti od onoga što predviđaju propozicije, da će Izvršni odbor FS RIS doneti odluku da se liga podeli u dve grupe, da će se tražiti mogućnost da se ispadanja spasu dva niška srpskoligaša, Car Konstantin i OFK Sinđelić…

Iskoristili smo dolazak Novice Tončeva, predsednika Fudbalskog Saveta Regiona istočne Srbije i potpredsednika FSS, u Vlasotince, radi dodele pobedničkog pehara Timoku 1919, koji je u poslednjem kolu prvenstva igrao sa Vlasinom, da proverimo sve te priče fudbalske čaršije. Tončev je bio izričit da nema ni promil šanse da se nešto radi mimo pravila.

-Prošlogodišnje odstupanje od Propozicija je urađeno iz razloga što je epidemija Korona virusa onemogućila da se predhodno prvenstvo završi. Odlučili smo da damo šansu nekim velikim i perspektivnim fudbalskim centrima kao što je Leskovac ili Zaječar. Neki kao Dubočica nisu iskoristili tu priliku, s druge strane Timok jeste, možda ne do kraja jer mu sleduje doigravanje za plasman u Prvu ligu Srbije. Sve klubove smo upozorili da ove mere imaju trajnost godinu dana, znači svi su znali šta će se desiti na kraju prvenstva. Desilo se da su pet kluba sa područja FS RIS ispala iz Prve lige Srbije što je uslovilo da čak 12 klubova izgubi status Srpskoligaša – rekao je Tončev.

Na konstataciju da će mnogo klubova ispasti iz Srpske lige Istok, među njima i dugogodišnji i ugledni srpskoliši Car Konstantin i OFK Sinđelić, Tončev je bio izričit.

-Propozicije važe za sve učesnike u takmičenju nema privilegovanih. Žao mi je svih klubova koji će ispasti, eto u niži rang se seli i klub mog zamenika, ali nisu uspeli da na terenu izbore opstanak – misleći na Miroslava Milivojevića koji je dugogodišnji funkcioner Car Konstantina.

U cilju poboljšanja kvaliteta sve lige u Srbiji će se svesti na 14 odnosno 16 klubova obavestio nas je prvi čovek fudbalskog Istoka a u Savezu se razmišlja o odluci da u Srpsku ligu Istok ne ulaze sva četiri prvaka već da se u doigravanju izdvoje dva najbolja.

 

Objavljeno: 08.06.2021 | Autor: Ninoslav Radicevic
  • Arhive

  • Led Bilbord u centru Vlasotinca

    NOVO !!! NOVO !!! NOVO !!!
  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca