Fudbal – Vlasina juriša na srpsku ligu

U subotu i nedelju, 18. i 19.avgusta počinje prvenstvo u zoni Jug, Jablaničkoj okružnoj i Međuopštinskoj ligi. Vlasotinački zonaši Vlasina i Budućnost sa različitima ambicijama ulaze u takmičenje.

Iako su Rosuljci obazrivi u pogledu ambicija u predstojećoj sezoni, na temelju prolećnih rezultata i kvaliteta igračkog i stručnog kadra u širim fudbalskim krugovima slove za glavnog favoriti za osvajanje šampionske titule. Rosuljci su se rešili velikog balasta dugova pa sa te strane mirno čekaju početak za njih veoma bitnog prvenstva. izabranici Dragana Nikolića su se dobro spremili za predstojeću borbu za bodove i nema nikakvih razloga da se ne smatraju glavnim favoritom za plasman u Srpsku ligu.

S druge strane i Budućnost nema dugova, ali to je kod njih postalo pravilo. U letnjoj pauzi Orašani su renovirali sve strukture kluba. Novi predsednik je Nebojša Milčić, na trenersku klupu je seo Milun Pejić, a tim je znatno renoviran i sastavljen pretežno od mlađih igrača. Bez obzira na sve promene zonaš iz Orašja nije menjao ambicije, opstanak odnosno plasman u sredinu tabele. U prvom kolu na gostovanje u Medveđu odlaze sa ciljem da ne izgube odnosno vrate se sa bar jednim osvojenim bodom.

Do juna Vlasotince je u Jablaničkoj okružnoj ligi imalo tri predstavnika ali kako je Jedinstvo iz Šišave ispalo iz lige ostali su samo Polet iz Stajkovca i Progres iz Ladovice koji se u poslednjem trenutku spasao najgoreg. Ova dva kluba imaju potencijal za daleko bolji plasman ali moraju mnogo toga promeniti u pristupu takmičenju ako ne žele da dođu u situaciju da kao Ladovčani opstanak obezbeđuju u poslednjim metrima prvenstvene trke. Za razliku od većine klubova sa područja grada Leskovca, vlasotinački ligaši su od lokalne samouprave dobili skoro duplo više novca pa samim tim imaju i bolje uslove što im u startu daje prednost, ali je treba iskoristiti.

U Međuopštinskoj ligi tri vlasotinčka predstavnika će pokušati da naprave bolje rezultate nego u prošlom prvenstvu a to se pre svega odnosi na Jedinstvo iz Šišave koje bi trebalo da dokaže da je prošla sezona kad su ispali iz JOL bio sam splet nesrećnih okolnosti. Šišavci su sredili infrastrukturu na stadionu a imaju i druge uslove za uspešno takmičenje pa samim tim i mogućnosti da pokušaju da se vrate u okružnu ligu. Uslove na stadionu imaju i Batlovčani i kad se očekivalo da će na takmičarskom planu učiniti nešto više usledio je fijasko. U Mladosti moraju hitno srediti situaciju u rukovodstvu kluba i ostvariti jedinstvo a onda i okružna liga nije daleko. Gradac je čini se u predhodnom takmičenju pokazao najveću stabilnost u svakom pogledu mogli bi u ovom prvenstvu da unaprede klub i na takmičarskom planu i tako zadovolje veliki broj ljubitelja fudbala u Konopnici.

U fudbalskom savezu Vlasotinca ističu da će kao i predhodnih godina klubovi imati podršku i pomoć u okviru svojih mogućnosti.

Na temelju odluke Sekretarijata IOFSJO od 27.jula utakmice JOL će se igrati nedeljom u popodnevnim terminima dok će se Međuopštinska liga igrati subotom popodne i nedeljom prepodne.

Raspored utakmica 1.kola
Subota 18.avgust
Konopnica: Gradac – Radnički
D.Stopanje : Plantaža – Jedinstvo (Š)
V.Trnjane : Veliko Trnjane – Mladost (B)
Nedelja 19.avgust
Vlasotince : Vlasina – Morava (VH)
Medveđa : Jablanica – Budućnost
Stajkovce : Polet – Sloga
Čekmin : Čekmin – Progres
Sve utakmice počinju u 17 časova.

 

Objavljeno: 15.08.2018 | Autor: Ninoslav Radicevic
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca