Fudbal – Vlasina u Jagodini bez Miloševića juri prve bodove

Ma koliko da je dug raspust nikad nije dovoljan za đake, nastavnike i upravitelje škole, svima nekako vreme brzo prođe i uvek ostane nekog nedovršenog posla a nova školska godina je na pragu i za nju se valja dobro pripremiti. U ovoj zamišljenoj školi svi su uradili posao shodno svojim mogućnostima i znanju pa je nekim lošim učenicima, ili bar tako misle upravitelji, pokazana kapija da zatvore vrata sa spoljne strane, drugi su pak mislili da nije dovoljno realno sagledano njihovo znanje pa su sami otišli do kapije i zatvorili je sa spoljne strane i preselili se u drugu školu. Postoje i đaci koji ne znaju šta će raditi u novoj školskoj godini jer upravitelji žele da smanje broj učenika i baš njima pokazuju na kapiju a oni su od samog početka u toj školi, zavoleli su je i u dilemi su kuda dalje. Na onu istu kapiju uvedeni su novi učenici, umiveni, ovenčani nekim pohvalama koje su zaradili u drugim školama i od njih se očekuje da u delo sprovedu zamišljeni cilj upravitelja koji, doduše je na nešto nižem nivou u odnosu na predhodnu školsku godinu u kojoj su se opekli sa olako datim obećanjima, pa je sada lestvica spuštena za dva stepena niže, a da li je i to realno videće se na kraju školske godine. Do sada nastavnicima nije pokazana ona famozna kapija ali je u kolektiv stigao novi učitelj specijalac koji je svoju pamet prodavao u mnogim školama i do sad je zasenio druge učitelje jer je vodio glavnu reč pa makar i na daljinu.

Pripreme su završene, u subotu počinje novo prvenstvo u Srpskoj ligi Istok, na startu žreb je odredio da Vlasina putuje u Jagodinu na megdan dojučerašnjem članu Prve lige Srbije. Na put kreće neki novi tim sa Rosulje koji će pkušati da iznenadi domaćina i tako napravi prvi korak ka zacrtanom cilju, plasman na trećem mestu odnosno bolji nego i prošlom prvenstvu. Iako ne mnogo bučno Rosuljci su napravili značajne promene u odnosu na ekipu iz prošlog prvenstva. Za satav više neće konkurisati Vojslav Ilić, Zoran Šćepanović, Marko Ilić, Veljko Đorđević, Marko Hristić, Stefan Ilić, Nikola Stanković, Nemanja Conić. U konkurenciju ulaze novajlije Dragan Cakić, Nemanja Stevanović, Aleksandar Mitrović, Nikola Marinković, Nemanja Smiljković, Aleksandar Stojković, Dejan Blagojević, Dragiša Milić i Jovan Jović. Bratislav Pejčić je postao igrač Vlasine, u prošloj sezoni je igrao kao pozajmljeni igrač Radnika iz Surdulice. Angažovan je i trener za fizičku pripremu Zoran Repac.

Tokom priprema Vlasotinčani su odigrali pet kontrolnih utakmica, savladali su nižerangirane Jedinstvo i Donju Lomnicu, a sa srpskoligašima Dubočicom, Pčinjom i Slogom zabeležili su po jedanu pobedu i poraz uz nerešen ishod sa Pčinjom. U okviru polufinala Kupa „Jovan Stojanović Pajsa“ još jednom su trujumfovali nad Lomničanima. Iako kod kontrolnih mečeva rezultati nisu u prvom planu ne može se zanemariti da su Rosuljci čak 20 puta savladali protivničke golmane. U subotu kreću prava iskušenja, zbog povrede trener Dragan Nikolić ne može da računa na pouzdanog štopera Bojana Miloševića, svi ostali fudbaleri su u konkurenciju za sastav tima protiv dojučerašnjeg člana Prve lige Srbije.

 

Objavljeno: 13.08.2021 | Autor: Ninoslav Radicevic
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca