Fudbal, zona Jug 2.kolo, Budućnost – Jedinstvo (GS) 3:1 (1:1)

Orašje, bez prisustva publike, sudija : Nenad Savić (Prokuplje) 5,5 , strelci : A.Stojiljković u 44. (jedanesterac), Milić u 50. Malićević u 90. za Budućnost a S.Stefanović u 11.minutu za Jedinstvo.

: A.Stojiljković 7 Đokić 6,5 M.Milenković 6,5 Stanković 6,5 Milić 7 Mitrović 6 (N.Milenković 6) Tošić 6,5 Petrović 6 (Malićević 6,5) Cvetković 6,5 (B.Stojanović 6) N.Stojiljković 6 (Kurtić 6) Đ.Milenković 6 (B.Milenković 6)

Jedinstvo : Đorđević 6,5 Nikolić 6 Milutinović 5,5 (Goranović-) V.Stefanović 5,5 Marinković 6 Stojanović 6 Dimitrijević 5,5 Strahinjić 5,5 (Marković 5,5) Novović 5,5 D.Stefanović 5,5 S.Stefanović 6.

Igrač utakmice : Dragiša Milić

Komšijski derbi je opravdao očekivanja u pogledu neizvesnosti, borbenosti, zalaganja… manjkalo je na polju kvaliteta igre ali početak sezone i značaj utakmice bili su ograničavajući faktor za rivale a naročito domaće fudbalere. Najbitnije karakteristike utakmice mogle bi biti velika ofanziva Orašana, izgledne prilike domaćih napadača, fantastične odbrane golmana Stopanjčana, gruba greška odbrane Budućnosti za vođstvo gostiju, jedan nedosuđeni i jedan realizovan penal, ofanziva gostiju odlične odbrane kapitena Orašana…

Od prvog sudijskog zvižduka domaći igrači su krenuli u napade sa željom da što pre dođu u vođstvo, na drugoj strani fudbaleri iz Gornjeg Stopanja su više vodili računa o svom golu ali vrebali priliku iz kontranapada i pokušavali da iskoriste greške domaćina, kojih je bilo više nego obično, i uspeli su u 11. minutu da grešku najuže odbrane Orašana pretvore u vođstvo.

Igrači iz Orašja su nastavili sa atacima, u jednom izglednom napadu golman gostiju je pesnicom udario u glavu napadača Budućnosti Cvetkovića koji je sa težom povredom morao van terena, umesto na belu tačku sudija je pokazao da se igra nastavi što je razgnevilo domaće igrače. Ako je tada u 30. minutu zažmurio, sudija Savić nije mogao ponovo da žmuri u 44. minutu kada je zbog igranja rukom igrača gostiju dosudio jedanesterac. Kapiten Aca Stojiljković je preciznim udarcem sa bele tačke prevario kolegu i izjednačio rezultat.

Nakon samo pet minuta, u nastavku utakmice potpuni preokret donosi visoki Dragiša Milić, koji je bio najviši u skoku posle prekida i nabačene lopte u šesnasterac gostiju. Snažni Milić, koji je u zadnjoj liniji vodio veliku borbu sa napadačima Jedinstva preciznim udarcem glavom je poslao loptu iza leđa odličnog Đorđevića i doneo vođstvo zonašu iz Orašja. Posle gola Milića Stopanjčani su krenuli u opštu ofanzivu što kao da je zbunilo domaće igrače pa su počeli sve više da greše i dozvoljavaju rivalima da opasno ugrožavaju Stojiljkovića koji je u tim trenutcima pokazao zašto se kotira kao najbolji golman zone Jug. Tačku na ovu zanimljivu utakmicu stavio je Danijel Malićević pogotkom u poslednjem minutu utakmice. I posle drugog kola Orašani su na liderskoj poziciji i nastavljaju lov na plasman u Srpsku ligu Istok.

 

Objavljeno: 23.08.2020 | Autor: Ninoslav Radicevic
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca