Fudbal, zona Jug, Budućnost – Jedinstvo 4:1

BUDUĆNOST – JEDINSTVO (G) 4 : 1 (1 : 0)

Orašje , bez publike , sudija : Nemanja Arsić (Leskovac) , strelci : M.Stanković u 24.i 88. S.Stojiljković (autogol) u 58.Tošić u 81 za Budućnost a Kocić u 63.(penal) za Jedinstvo. žuti kartoni : B.Stanković, Malićević, Tošić, S.Stojanović, N.Milenković, M.Milenković (Budućnost) a N.Stojiljković, Stanojević, Petrović, S.Stojljković (Jedinstvo)

Budućnost : A.Stojiljković Đokić (M.Milenković) B.Stanković Blagojević Đ.Milenković (B.Stojanović ) Mitrović Tošić Petrović M.Stanković N.Stojiljković (N.Milenković ) Malićević (Kurtić )

Jedinstvo : Ma. Kocić S.Stojiljković S.Anđelković (Pešić) N.Stojanović Jović 5,5 Dimitrijević Janković G.Stojiljković (Mi.Kocić ) Ž.Anđelković Stanojević (Perović) Stojković .

Igrač utakmice : M.Stanković.

Pre početka utakmice minutom ćutanja odata je počast nedavno preminulom Milunu Pejiću, treneru Budućnosti.

Komšijski derbi je što se tiče borbenosti i zalaganja igrača opravdao očekivanja naročito se to odnosi na igrače Budućnosti, fudbaleri su se borili za svaku loptu i uložili maksim napora da dođu do tri boda. Gosti su igrali otvoreno i napadački onoliko koliko su im dozvolili domaćini. Domaći su došli u vođstvo lepim lob udarcem Marka Stankovića koji je letos došao baš iz Jedinstva. Vođstvo je duplirao Saša Stojiljković autogolom inače bivši igrač zonaša iz Orašja. Nadu Grdeličanima dao je Kocić koji je sa bele tačke nadmudrio odličnog Aleksandra Stojiljkovića. Ali Lađu Jedinstva je potopio lucidni Tošić koji je idealne asistencije Bogoljuba Stojanovića matirao Kocića.

Zanimljivu fudbalsku predstavu pokvario je sudija Arsić koji se otvoreno stavio na stranu gosta. Izgledalo je kao da je arbitar došao sa namerom da ne dozvoli domaćinu da osvoji tri boda. Imao je nejednak kriterijum presuđivanja prekršaja, gostima je tolerisao grubosti, nesportsko ponašanje… Bilo je jasno da Grdeličani idu na provokacije ne bi li uspeli da ostvare brojčanu prednost što bi svakako uspeli uz pomoć sudije da Orašani nisu uspeli hrabro da izdrža provokacije.

Ovo nije prvi put da leskovački arbitri sude u korist protivnika Budućnosti i očigledno je da su Orašani na „tapetu“ kod sudija iz Leskovca kojih je na listi Zone Jug previše u odnosu na kvalitet koji poseduju delioci pravde iz leskovačke sudijske organizacije. Čudno je i da je delegat utakmice koji je ujedno i kontrolor suđenja bio takođe iz Leskovca pa je verovatno sudijska trojka dobila dobre ocene za kriminalno suđenje koje je moglo da dovede do teških posledica ali zahvaljujući domaćim igračima i rukovodstvu izbegnut je incident. Možda bi rukovodstvo zonaša iz Orašja trebalo da zatraži da njihove utakmice ne sude Leskovčani.

 

Objavljeno: 25.10.2020 | Autor: Ninoslav Radicevic
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca