Fudbal Zona Jug, Budućnost – Žitorađa 3:0

BUDUĆNOST – ŽITORAĐA 3:0 (2:0)

Orašje , bez publike, sudija : Milovan Kostić (Surdulica) , strlci : Malićević u 12. M.Stanković u 17. i 52. minutu.

Budućnost : A.Stojiljković Đokić Đ.Milenković (Stojanović ) B.Stanković Blagojević Mitrović Tošić (Cvetković) Petrović M.Stanković (N.Milenković ) N.Stojiljković (Milić ) Milićević (Kurtić )

Žitorađa : Stefanović Kitanović S.Jovanović Radević (Lazarević ) Paunović Milosavljević Dinić (Miloš Jovanović ) Stojković Milan Jovanović Stanković Peković (Marjanović )

Igrač utakmice : A.Stojiljković

Odavno Budućnost nije imala kompletniji sastav nego na meču sa Žitorađom, bar su u protokolu bili gotovo kompletni, jedino je od značajnijih pojedinaca izostao Bojan Milenković. Nisu svi mogli da pruže igru koja se od njih očekuje jer među osamnest bilo je i rekonvalescenata ali i onih koji nemaju dovoljan broj treninga.

Ni Žitorađa nije dovela kompletan sastav, samo tri rezervna igrača, a interesantno je da gosti među 14 upisanih u zapisnik nisu imali ni jednog golmana. Bez obzira na sve manjkavosti kod rivala utakmica je bila zanimljiva.

Od samog početka domaći su krenuli u ofanzivu i tako stavili do znanja protivniku da žele ceo plen i već u 12. minutu Malićević, koga nije dugo bilo u ekipi pogađa mrežu i dovodi Orašane u vođstvo. Pet minuta kasnije Marko Stanković, pojačanje iz grdeličkog Jedinstva, duplira vođstvo. Gosti su pokušavali da uzvrate kontrama i često ozbiljno ugrožavali gol Budućnosti ali kapiten Aleksandar Stojiljković je bio nesavladiv i svojim odbranama dovodio rivale do očajanja. Ovu zasluženu pobedu je svojim drugim pogotkom overio Marko Stanković.

 

Objavljeno: 11.10.2020 | Autor: Ninoslav Radicevic
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca