Sport » Fudbalski savez podelio lopte klubovima

Fudbalski savez podelio lopte klubovima

Na prigodnoj svečanosti Opštinski fudbalski savez je u akciji pomoći klubovima, svojim članovima dodelio fudbalske lopte kao poklon opštinske fudbalske organizacije. Pored lopti za seniorske ekipe oni klubovi koli imaju mlađe selekcije dobili su i dodatni poklon.

-Opštinski fudbalski savez ima na raspolaganju skromna sredstva koja dolaze iz klubova po osnovu izvršenja usluga i to je jedini novac koji puni kasu Saveza a ovakvim akcijama trudimo se da deo novca vratimo našim članovima. Imamo odličnu saradnju sa gotovo svim klubovima, sastajemo se periodično i pokušavamo zajednički da rešimo probleme –istakao je između ostalog Radovan Stanković, predsednik Saveza napominjući da klubovi članovi Jablaničke okružne i međuopštinske lige sa vlasotinačkog područja su među najorganizovanijim sa najboljom infrastrukturom u ova dva stepena takmičenja.

Vlasotinački Savez i klubovi su dobili pohvale i od Dragana Stojiljkovića, predsednika FS jablaničkog okruga i potprdsednika FSRIS.

-Zbog slabih rezultata klubova sa našeg područja u višim rangovima može se desiti da iz liga pod ingerencijom FSJO ispadne više klubova zato moramo uložiti dodatne napore kako bi sačuvali regularnost takmičenja. Posebno me raduje najava formiranja još dva kluba na području vlasotinačkog saveza što pokazuje da se ovde dobro radi ali to moraju pratiti i sudijska kao i trenerska organizacija – istakao je Stojiljković. Kao i u ostalim sportovima organizacije i klubovi u fudbalu se susreću sa velikim poteškoćama oko finansiranja svojih aktivnosti.


-Ove godine lokalna samouprava je za sport izdvojila značajna sredstva, sportski budžet je značajno uvećan u odnosu na predhodnu godinu. Trudili smo se da ta sredstva rasporedimo maksimalno korektno, naravno da i ta sredstva ne mogu u potpunosti pokriti rashode klubova ali se nadam da će se trend uvećavanja sportskog budžeta nastaviti – rekao je Milan Jović, predsednik Sportskog saveza. U ime lokalne samouprave skup je pozdravio Slobodan Stanković, član Opštinskog veća zadužen za sport.

-Opština Vlasotince pomaže sportu ne samo finansijski već i u drugim segmentima u granicama svojih mogućnosti, nadamo se, tako će biti i u buduće i verujem da će se ta pomoć značajno uvećati – kazao je Stanković.

Fudbalske lopte su dobili fudbalski klubovi ŽFK Rosulja, Vlasina, Budućnost iz Orašja, Jedinstvo iz Šišave, Progres iz Ladovice, Polet Stajkovce, Mladost Batulovce, Gradac Konopnica i Donja Lomnica.


 

Objavljeno: 28.04.2018 | Autor: Ninoslav Radicevic
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca