Fudbalski vikend br. 5/21 – Iznenađenje u Batulovcu i prvenac Vlasine u gostima

Relativno uspešan vikend vlasotinčkih klubova u šestom, odnosno petom kolu prvenstva. Posle osvajanja Kupa „Jovan Stojanović Pajsa“ Vlasina je uspela da zabeleži prvu jesenju pobedu na gostovanju, Budućnost je doživela havariju u Batulovcu, dok je slična sudbina snašla OFK Brzu u duelu sa Donjom Lomnicom. Ladovčani su isprašili Kumarevo na svom bunjištu. Jedinstvo iz Grdelice je osvojilo ceo plen u Stajkovcu, dok su fudbaleri Jedinstva iz Šišave odmarali a Konopničani zaradili pola tuceta vaspitnih „šamara“ u Jašunji. Ovo je ukratko vikend vlasotinačkih klubova.

Srpska liga Istok

Gubljenje bodova na gostovanjima postao je ozbiljan problem Vlasine i baš kada je čuđenje preraslo u zabrinutost stigla je puna doza bodova iz duela sa Meševom, tri boda kao osveženje za one navijače koji su počeli da očajavaju. Za te očajnike ispalo je bolje što nije bilo prenosa na našem Jutjub kanalu, zbog slabog internet signala u toj zabiti, zvanoj Meševo. Bezrazložno su se neki pribojavali ishoda u utakmici sa dojučerašnjim zonašem, čiji strelci nisu umeli da pogode ni sa „bele tačke“ a Rosuljci su umeli da to žestoko kazne, prigrabe ceo plen i naprave dobru uvertiru za još jednog novajliju u ligi. Mnogi su skloni da sve zasluge pripišu dvostrukom a nekad i najboljem strelcu lige, Stojkoviću ali nema razloga za to, on je samo uradio ono što mu je posao za koji je, kako se priča, dobro plaćen. Sada zahvaljujući Stojkovićevom “podvigu“ ili ne, pored imena Vlasine u rubrici bodovi stoji devetka a posle naredne nedelje stajaće broj 12. Bilo bi to dobro pred nastupajući oktobar u kome vlasotinačkog srpskoligaša očekuju teška iskušenja. Meševo – Vlasina 1 : 2.

Najveće iznenađenje u 6. kolu Srpske lige Istok priredili su Paražinci koji su ubedljivo slavili na stadionu „Dragan Nikolić“. Novajlije iz Brzog Broda su upisali bod na stadionu pod Hisarom, a u Kruševcu su dva bivša prvoligaša igrali bez golova u skladu sa onim zbog čega su morali da se sele u niži stepen takmičenja. Još jedan bivši prvoligaš, pošto je odradio kaznu iz te prve lige sa svojom „filijalom“ u Trgovištu, odigrao nerešeno a leskovački bivši prvoligaš (mnogo bivših) je potonuo u Popovcu.

Rezultati 6. kola: Sloga (L) – OFK Brzi Brod 1:1, Radnički (P) – Jedinstvo (P) 1 : 5, Hajduk Veljko – Timočanin 1:1, Radnički (S) – Rembas 3:2, Trajal – GFK Jagodina 0:0 , Pčinja – Dinamo 1:1, Budućnost (P) – GFK Dubočica 2: 1.

Tabela : 1.Budućnost (P) 16, 2.Jedinstvo (P) 13, 3.Trajal 12, 4.Brzi Brod 11, 5.Radnički (S) 11, 6.Timočanin 10, 7.GFK Jagodina 10, 8.Radnički (P) 10, 9.GFK Dubočica 9, 10.Vlasina 9, 11.Rembas 6, 12.Dinamo (-6) 2, 13.Pčinja 2, 14.Meševo 2, 15.Sloga (L) 2, 16.Hajduk Veljko 1.

Jablanička okružna liga Istok

Ako internet veze u Meševu nisu funkcionisale, na Rosulji su bile više nego dobre pa je utakmica Donja Lomnica – OFK Brza mogla da se prati uživo na gore pomenutom kanalu. Ekipi Donje Lomnice izgleda sve ide od ruke, počev od tv prenosa, pa do visokih pobeda ali i pobeda kad je protivnik bolji. Lomničani, koji su napravili super tim za ovaj stepen takmičenja, igrači koji nisu mogli da prođu u klubove srpske lige i zone, s pravom važe za favorite, što do sada i opravdavaju, sabili su simpatičnu ekipu iz Brze u „mišju rupu“ i poslali ih kući sa dvocifrenim brojem golova. Donja Lomnica – OFK Brza 10 : 1.

Posle dva uzastopna poraza Progres je bes iskalio na Kumarevčanima koji su očigledan primer za one koji idu van svojih mogućnosti i u zanosu unište i ono što su nekada imali dobro. Leteli su Kumarevčani prošle sezone u visine sa koje su „pljuckali“ na one prizemne i neosnovano se „širili“. Došlo vreme da „prizemni“ uzvrate a to se upravo desilo u Ladovici. Poučan primer za neke koji sada pokušavaju da lete visoko. Pad sa visine je uvek bolan. Progres – Kumarevo 65 7:0.

Poletu baš ne ide u ovom prvenstvu, na svom igralištu pored Vlasine doživeli su i četvrti poraz tako da postaje zabrinjavajuća situacija u ovom inače stabilnom sportskom kolektivu. Tri dana ranije Stajkovčani su na Rosulji u okviru finala Kupa „Jovan Stojanović Pajsa“ pružili dobar otpor srpskoligašu što znači da imaju potencijal da se izvuku iz trenutno jako teške situacije. Polet – Jedinstvo (G) 0:2.

U komšijskom derbiju u Batulovcu Mladost je priredila iznenađenje savladavši doskorašnjeg zonaša iz Orašja. Pribojavali su se Batulovčani ove utakmice kojom su mogli da vežu dva negativna reultata ali su uspeli da maksimalnim angažovanjem i upornošću obore na pleća rivala i osvoje tri vrlo važna boda u neizvesnom ovogodišnjem takmičenju u Jablaničkoj ligi Mladost – Budućnost 3: 1.

Ostali rezultati 5.kola :Vučje – Zloćudovo 0:1, Bratstvo – Umac 1:0.

Tabela : 1.Donja Lomnica 15, 2.Jedinstvo (G) 12, 3.Budućnost 9, 4.Progres 9, 5.Mladost 9, 6.Zložudovo 9, 7.Vučje 7, 8.Bratstvo 6, 9.OFK Brza 5, 10.Jedinstvo (Š) 4, 11.Umac 3, 12.Polet 0, 13.Kumarevo 0.

Međuopštinska liga JO

Od ekipe iz Konopnice se očekivalo da će sa lakoćom uspeti da savlada sve prepreke na putu povratka u okružnu ligu ali Konopničani ne prestaju da iznenađuju svoje pristalice. Na gostovanju u Jašunji koja do ove utakmice nije imala ni jedan bod, doživeli su pravu katastrofu sa čak pola tuceta golova u mreži. Moraće Konopničani da se malo spuste na zemlju i prestanu da maštaju da će moći bez rezultata na terenu u viši stepen takmičenja. Jašunja – Gradac 6 : 2.

Ostali rezultati Radnički (P) – Navalin 5:0, Radnik Sušica – Badince 2:4, Rudar – Marjan MB 5:2, Lemind – Šumadija 4:3.

Tabela : 1.Gradac 9, 2.Radnički (P) 9, 3.Marjan MB 9, 4.Rudar 7, 5.Šumadija 7, 6.Lemind 6, 7.Badince 6, 8.Navalin 6, 9.Jašunja 3, 10.Radnik Sušica 0.

Idućeg vikenda se sastaju :

Subota 25.septembar
Orašje : Budućnost – Vučje
Šišava : Jedinstvo (Š) – Mladost

Nedelja 26.septembar
Vlasotince : Vlasina – Sloga (L)
Brza : OFK Brza – Polet
Kumarevo : Kumarevo 65 – Donja Lomnica
Ladovica : Progres – Zloćudovo
Konopnica : Gradac – Rudar

Sve utakmice počinju u 16.00 osim u Vlasotincu koja je na programu od 15.30 i susreta u Konopnici koji počinje u 11.00.

 

Objavljeno: 20.09.2021 | Autor: Ninoslav Radicevic
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca