Fudbalski vikend – JEDINSTVO SLAVILO U KOMŠIJSKOM DERBIJU

Ništa novo na vlasotinačkoj fudbalskoj sceni, Vlasina niže poraze dok kolege iz Orašja dobre rezultate, Jedinstvo je posle dužeg vremena trijumfovalo na svom stadionu a Stajkovčani očekivano poraženi. Gradac je na svom bunjištu zabeležio „trojku“ a Batlovčani još jedan poraz kod kuće.

Znali su Orašani da im u goste dolazi ekipa koja je neugodni rival koji zna da iznenadi na strani pa su mobilisali sve raspoložive snage od ionako siromašnog igračkog kadra. Borili su se izabranici trenera Nikolića do poslednjeg atoma snage, izgarali na terenu i na kraju pogotkom Ivana Stojanovića zasluženo savladali renomiranog protivnika. Sa tri nova boda, bez obzira na ishod utakmice u poslednjem kolu jesenjeg dela prvenstva zonaš iz Orašja će prezimiti u bezbednoj sredini tabele.
Budućnost – Pusta Reka 1 : 0.

Za Vlasinu nema mirnog sna, još jedan u nizu poraza dovodi ih u poziciju da sa strepnjom očekuju proleće jer se nalaze u društvu sa najugroženijim timovima koji će se grčevito boriti za opstanak. Rosuljci već devet kola nisu osetili slast pobede za više od dva meseca pet puta su poraženi i zabeležili četiri remija. Sedmim porazom na gostovanju u Brzom Brodu došli su u poziciju da se na Rosulji u poslednjem kolu pred zimsku pauzu „vade“ protiv komšija iz Orašja koji na gostovanjima retko pokleknu. Brzi Brod – Vlasina 3:0.

Tabela : 1.Dubočica 38 , 2. Pčinja 35 , 3. Balkanski 29 , 4. OFK Niš 25 , 5.Vranjska Banja 23 , 6. Budućnost 23 , 7. Tanasko Rajić 21 , 8. OFK Brzi Brod 20 , 9. Pusta Reka 20 , 10. Nebeski Anđeli 17 , 11. Morava 16 . 12. Vlasina 11 , 13. Polet 11 , 14. Lužnica 8 , 15. Sloga 8 , 16. Jablanica 7 bodova.

U Jablaničkoj okružnoj ligi u Šišavi je igran komšijski ali i derbi začelja, Jedinstvo je dočekalo Ladovčane i u neizvesnoj ali zanimljivoj utakmici uspelo da savlada Progres. Igrači obe ekipe su se maksimalno borili i zalagali u okviru svojih mogućnosti a promzli gledaoci mogu biti zadovoljni viđenom fudbalskom predstavom.

Najslabiji na terenu bio je sudija Aleksandar Tasić iz Leskovca koji je svojom nesigurnošću i grešakama unosio nemir u redovima oba rivala i izazivao podsmehe u publici. Arbitar je toliko bio zbunjen da je meč skratio za 7 minuta. Jedinstvo (Š – Progres 3:2.

Od Poleta se nije očekivao neki spektakularni rezultat na gostovanju lideru u Gornjem Stopanju ali čini se da je poraz previsok za mogućnosti ekipe iz Stajkovca.

Polet se još uvek nije uovoljno udaljio iz opasne zone pa će priliku za uvećavanje bodovnog salda tražiti naredne nedelje u poslednjem kolu jesenjeg dela takmičenja. Jedinstvo (GS) – Polet 7:2.

Na tabeli Jablaničke okružne lige vodi Jedinstvo (GS) sa 38 a prati ga Vučje sa bodom manje, Polet je na 12. mestu sa 15 , Progres je 15. sa 8 bodova koliko ima i Jedinstvo na 16. mestu.

Gradac je ostao veran svom sistemu iz ovog prvenstva pobedom nad ekipom Reala sa tri nova boda popeo se u sredinu tabele ali ne toliko daleko da ne bi strepeo za opstanak. Konopničani će morati u zimskoj pauzi da porade na ojačavanje igračkog kadra kako bi se spremili za velika iskušenja koja ih očekuju na proleće. Gradac – Real 2:0.

Drugi predstavnik vlasotinačkog fudbala u Međuopštinskoj ligi Mladost priredio je još jedno iznenađenje svojim navijačima ovog puta neprijatno. Posle podviga od pre dva kola kada su na svom terenu savladali Šumadiju, jednog od favorita prvenstva kola kao da su ponovo krenula niz brdo. BSK je uspeo da iz Batulovca odnese sva tri boda. Ovaj poraz je Batulvčane opasno približio zoni ispadanja i ukoliko na zaustave trend loših rezultata predstoji im grčevita borba za opstanak.

Na tabeli vodi OFK Morava sa 36 a na drugom mestu je Šumadija sa 33 boda. Gradac je na 10. mestu sa 16 a Mladost na 13. sa 15 bodova. Na začelju su Omladinac sa 11 i Derbi sa 2 boda.

U poslednjem kolu jesenjeg dela prvenstva sastaju se :
Nedelja 26.11.
Vlasotince : Vlasina – Budućnost
Bobište : Bobište – Jedinstvo
Stajkovce : Polet – Umac
Ladovica : Progres – Vučje
Donja Jajna : Real – Mladost
Leskovac : OFK Morava – Gradac

Sve utakmice počinju u 13.00.

 

Objavljeno: 21.11.2017 | Autor: Ninoslav Radicevic


Video galerija
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca