Fudbalski vikend – Vlasina novi srpskoligaš

Vlasina preokrenula, Orašani ostali kući

Tridesetim, poslednjim kolom, okončano je prvenstvo u zoni Jug, Jablaničakoj okružnoj ligi i Međuopštinskoj ligi JO. Vlasotinački klubovi, s obzirom na prikazano, mogu biti zadovoljni plasmanom. Vlasina se posle par godina opet dokopala Srpske lige, Polet je ostao u ligi kao i Ladovčani, a sva tri vlasotinačka kluba u Međuopštinskoj ligi su zadržala status pa će i naredne godine vojevati u drugi okružni rang. Postojala je mogućnost da se neredne sezone njima pridruži i Donja Lomnica ali kolo pre kraja u Gradskoj ligi njihove šanse su samo u domenu teorije.

Zona Jug

Vlasina je u nedelju na Rosulji promovisana u šampiona zone Jug, kapiten Igor Jović je pehar primio iz ruke Saše Starčevića, predsednika FS JO, a ne kako se nagađalo da će trofej uručiti lično Novica Tončev, poznat kao predsednik FS RIS i potpredsednik FSS, ili što bi jedan kolega reako „alfa i omega“ surduličkog superligaša. Ali verovatno je sve to prema zaslugama ili u prevodu ugleda vlasotinačkog kluba. Da poniženje bude još ubedljivije pehar je uručen nekako polutajno, ne kako priliči na sredini terena da vide svi prisutni na stadionu, nego na mestu odakle igrači stupaju na teren, gde od publike nema ni „P“. Ko se više stideo pehara – da li Starčević koji je svojim potezima već pokazao da mu vlasotinački fudbal ne znači ama baš ništa ili Vlasotinčani koji su pristali da tako poluilegalno prime značajan trofej. Iako je obilovala golovima utakmica je bila čak ispod proseka zonskog stepena takmičenja, činilo se kao da i jedni i drugi gledaju samo da otaljaju posao i što pre stignu do restorana na zasluženo veselje. Vlasina – Sloga 4 : 3.

Orašani nisu ni putovali na utakmicu sa Brzim Brodom u Nišu, i to je danas moguće, ideš da igraš kad ti se prohte, a kad ne onda ne moraš, naročito ako ti ti bodovi nisu od nekog naročitog značaja. Ali nisu to izmislili Orašani, to je davno pre njih izmislio neko drugi ne poštujući pravila koja kažu da si dužan da na svakoj utakmici nastupiš sa trenutno najjačim sastavom i boriš se maksimalno, ali to pravilo smo mi odavno pogazili, klubovi to odavno primenjuju bez nekih naročiti posledica. O tome kakvo je stanje rečito govore činjenice da u Zoni Jug od 8 utakmica tri nisu odigrane ili bez malo polovina. Formalno, Orašani tvrde da nisu imali tim za gostovanje u Nišu. Odsustvo igrača po raznim osnovama većinom neopravdanog. Pravi razlog je drugi – iz Brzog Broda su stizale preteće ozjave o nekakvom revanšu za navodnu torturu koju su doživeli kad su u prvom delu gostovali na Dubravi, pa su igračima i rukovodstvu Orašana spremali vruć doček koji u Zonašu iz Orašja nisu bili spremni da iskuse i imajući u vidu da im je zdravlje igrača najpreče, nisu otputovali na poslednju utakmicu u ovom prvenstvu. Odluka takmičarske komisije je jasna, utakmica će biti registrovana službenim rezultatom 3:0 u korist domaćina. Imaće i disciplinac šta da kaže. OFK Brzi Brod – Budućnost – nije odigrana.

Ostali rezultati 30.kola : Jedinstvo (GS) – Mladost (B) 5:0 , Balkanski – OFK Niš 1:1 , Pčinja – Vranjska Banja 2:3 , Pusta Reka – Mladost (M) 3:2 , Jablanica – Tanasko Rajić – nije igrano , Jedinstvo (P) – Morava nije igrano.

Tabela : 1.Vlasina 73 , 2.Pčinja 65 , 3.Pusta Reka 54 , 4.Balkanski 49 , 5.OFK Brzi Brod 44 6.OFKNiš 44 , 7..Vranjska Banja 43 , 8.Jedinstvo (P) 43 , 9. Mladeost (M) 42 , 10..Jeinstvo (GS) 42 , 11.Morava 39 , 12.Budućnost 39 , 13.Sloga 36 , 14.Tanasko Rajić 23 , 15.Jablanica 22 , 16.Mladost (B) 17.

Ovo nije konačna tabela jer će i disciplinski sudija odrediti kazne za klubove koji nisu igrali svoje utakmice.

Vlasina je u svakom slučaju izborila plasman u Srpsku ligu Istok a Mladost (B) ispala iz lige. Zbog reorganizacije zona Jug će u idućem prvenstvu izgledati drugačije, činiće je klubovi Jablaničkog, Pčinjskog i Topličkog okruga kao i jedan predstavnik Kosova i Metohije.

Jablanička okružna liga

Progres iz Ladovice je u gostima pobedom nad budućim Zonašem obezbedio opstanak u Jablaničkoj ligi u kojoj ima najduži staž od svih ligaša. Pobeda vredna pažnje mada se pre utakmice tvrdilo da su šanse Ladovčana minimalne ali fudbal je čudo neviđeno Bobište – Progres 2:4.

Čudo se desilo i u Stajkovcu, na igralištu pored Vlasine domaćin je na čudesan način izgubio utakmicu od, za nekoliko klasa, slabije ekipe iz Živkova. Još jedno čudo neviđeno. Polet – Mladi Borac 2:3.

Ostala čuda 30. kola : Jedinstvo (G) – Čekmin 4:5 , Umac – OFK Brza 2 : 0 (nije čudo) Kumarevo – Mladost 0:4 (čudo ali već viđeno), OFK Morava – Zloćudovo 1:2 (nije viđeno) , Vučje – Sloga 2:2 , Šumadija – Železničar 3 : 5 (komšijska pomoć).

Tabela : 1.Čekmin 72 , 2.Bobište 59 , 3.Vučje 49 , 4.Mladost 46 , 5.Jedinstvo (G) 45 , 6.Kumarevo 42 , 7.Umac 41 , 8.Šumadija 40 , 9.Polet 39 , 10.Sloga 38 , 11.Progres 38 , 12.OFK Morava 38 , 13.Zloćudovo 36 , 14.Mladi Borac 35 , 15.Železničar 34 , 16.OFK Brza 29.

Novi član Zone Jug je Čekmin a verovatno i Bobište iz lige ispada OFK Brza dok je status Železničara pod upitnikom.

Međuopštinska liga JO

Mladost koja je pre samo nekoliko kola bila otpisana a zatim sa nekoliko vezanih trijumfa od kojih su najbrilijantniji nad Jedinstvom i Konopničanima u zadnjem kolu opet okenula po starom. Batulovčani su doživeli ubedljiv poraz na gostovanju ekipi Radnik Sušica. Radnik Sušica – Mladost 3:0.

U komšijskom derbiju u Konopnici , jedinstvo je kao gost slavilo minimalnu pobedu koja ih je dovela do 9. mesta na tabeli. Gradac – Jedinstvo 2:3.

Ostali rezultati : Radnički – Moravac 1:1, Real – Todorovce – nije igrano, Sloboda – Bratstvo 2:0, Veliko Trnjane – B S K 1: 2, Milanovo – Marjan MB – nije igrano, Plantaža – Lemind 6 : 0.

Tabela : 1.Real 73 , 2.Moravac 62 , 3.Sloboda 60 , 4.BSK 60 , 5.Bratstvo 49 , 6.Milanovo 43 , 7.Plantaža 41 , 8.Gradac 40 , 9.Jedinstvo 37 , 10.Radnik Sušica 36 , 11.Marjan MB 35 , 12.Radnički 34 , 13.Mladost 34 , 14.Lemind 33 , 15.Todorovce 27 , 16.Veliko Trnjane 21.

U jablaničku ligu su se plasirali Real i Moravac a postoji mogućnost i da Sloboda uđe u JOL. Iz lige sigurno ispada Veliko Trnjane.

Poštovani čitaoci sledeći fudbalski vikend očekujte u avgustu, a do tada na našem sajtu čitajte analize prvenstava, o prelaznom roku , pripremama klubova i druge zanimljivosti i aktuelnosti iz fudbalskog spšorta u vlasotinačkoj opštini.

 

Objavljeno: 10.06.2019 | Autor: Ninoslav Radicevic
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca