Gimnazijalci iz Vlasotinca organizovali humanitarni bazar „Za Anastasijin prvi korak“

Učenici Gimnazije “Stevan Jakovljević” su u petak, 19. februara organizovali humanitarni bazar Za Anastasijin prvi korak na platou ispred Opštine Vlasotince. Na bazaru su se našli raznovrsni kreativni radovi gimnazijalaca – čestitke, fotografije, slike.

Na zadovoljstvo svih, svi izloženi radovi su prodati! Sva prikupljena novčana sredstva biće uplaćena kao pomoć za lečenje petogodišnje Anastasije iz Vlasotinca. Bazar su organizovali Učenički parlament škole i učenici prvog razreda koji pohađaju izborni predmet jezik, mediji i kultura sa profesorkom Biljanom Pipović, uz veliku pomoć uprave škole. Za sada je prikupljeno 32 000 dinara, ali akcija još uvek traje. Motivisani ovim uspešnim bazarom, gimnazijalci su zakazali još jedno okupljanje osmog marta kada će ponuda biti još bogatija.

Anastasija je rođena kao zdrava devojčica, iako je rođena na samom početku devetog meseca trudnoće, sa malom kilažom, od svega 1850 grama. Roditelji su primetili blago nenapredovanje u njenom fizičkom razvoju, kada ni posle šestog meseca Anastasija nije mogla da sedi, niti da se podiže na rukice. Kasnije nije mogla ni da puzi na kolenima.

Nakon bezbroj pregleda, konsultacija i neizvesnosti, Anastasiji je potvrđena dijagnoza statičke kvadriplegične cerebralne paralize. Od tada do danas, mala Anastasija nije napravila svoje prve korake. Redovno posećuje klinike, banje i specijaliste nadajući se da će medicina pomoći njeno normalno odrastanje.

Anastasiji su neophodna sredstva za dalje fizikalne terapije, logopedske i defektološke tretmane, banjska lečenja, ortopedska pomagala, kao i sredstva za rad sa psihologom i neurologom.

Povodom ove akcije obratila nam se Minja Carić, predsednica Učeničkog Parlamenta: “Pre svega bih htela da se zahvalim svim učenicima koji su uložili svoje vreme, imali mašte i volje da naprave divne fotografije, čestitke, slike, ali i svim građanima koji su se odazvali akciji i dali svoj doprinos Za Anastaijin prvi korak. Još jednom smo pokazali humanost i spremnost da budemo odgovorni članovi zajednice. Nadam se da će prikupljeni novac biti od značaja maloj Anastasiji i njenoj porodici.”

Prof. Pipović je s ponosom istakla da su akciju podržali svi učenici i svako na svoj način dali doprinos da ova akcija bude tako uspešna. “Gimnazijalci su stalno prisutni u kulturnom i javnom životu grada, ne samo da ulepšaju, razvesele, zabave, već i pomognu i podstaknu druge na akciju!”

Za Anastasijine prve korake možete poslati poruku tako što ukucate 940 i pošaljate na 3030.

Takođe možete uplatiti na račune:
Dinarski: 160-6000000823214-27
Devizni: EUR: 160600000082349460

Budimo humani!

 

Objavljeno: 20.02.2021 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca