Gljivarska trpeza na Adi Ciganliji

U Beogradu je 13. 7. 2019. godine na Adi Ciganliji održana Prva čukarička gljivarijada pod nazivom „Gljivarska trpeza“. Organizator manifestacije je Turističko sportska organizacija opštine Čukarica u saradnji sa Mikološko-gljivarskim savezom Srbije.


Gljivarsko društvo „Rujnica“ iz Vlasotinca je sa Turističkom organizacijom opštine Vlasotince na manifestaciji promovisalo svoj rad uz izložbeni prostor dok je TO Vlasotince promovisala bogat turistički sadržaj Vlasotinca.


U samom programu manifestacije Sunčica Jović tehnički sekretar MGSS-a i predsednik gljivarskog društva „Rujnic“ je prisutnima govorila o radu MGSS-a od osnivanja 2015. Do danas i o manifestaciji „Dani gljiva u Vlasotincu“ koja je drugi put po redu odrzana juna meseca.

Nataša Zivković Djokić direktorica TO Vlasotince promovisala je turističke potencijale Vlasotinca, najavila tradicionalnu manifestaciju „Vinski bal“koja će se održati 23.i 24.avgusta kao i manifestaciju „Ukusi juga“ koja se održava po drugi put u novembru. Pored ostalog rekla je da je saradnja TO Vlasotince sa udruženjima jako važna i da od osnivanja GD „Rujnica“ ima izuzetnu saradnju na realizaciji svih aktivnosti TO i GD “ Rujnica“

-Posetioci su bili uglavnom ljubitelji prirode, dobre hrane, roditelji sa decom, što je i naša ciljna grupa turista, pa smo ovaj događaj iskoristili da podelimo informatore o Vlasotincu i zagolicamo maštu onih koji žele da se sklone od gradske vreme, uživaju u netakmutoj prirodi i kupanju u reci– rekla je v.d.direktora TO Vlasotince Nataša Đokić Živković.

Otvorili su se i novi putevi za saradnju TCO opštine Čukarica i TO opštine Vlasotince.

 

Objavljeno: 15.07.2019 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca