Gosti iz Portugalije, Kipra i Grčke gosti Vlasotinca

Učenici i profesori osnovnih i srednjih škola iz Portugalije, Grčke i Kipra, koji u Vlasotincu borave peti dan u okviru ERAZMUS plus projekta, posetili su danas opštinsku upravu u Vlasotincu. Dobrodošlicu im je poželeo predsednik opštine Bratislav Petrović.

-Drago mi je da imam priliku da primim goste iz divnih i prijateljskih zemalja kao što su Grčka, Kipar i Portugalija. Kako sam informisan, Srbija je bila među najaktivnijim članicama i ima jednak status sa državama članicama Evropske unije u ovom programu. To nas raduje i zahvaljujemo evropskim partnerima na podršci u ovim projektima u kojima učestvuju i učenici naše Tehničke škole – rekao je Petrović.

Gosti su zahvalili na gostoprimstvu i naglasili da su i prethodnih dana nailazili na ljubazne domaćine i da im se Vlasotince veoma dopada.

Među profesorima iz Grčke bilo je i nekadašnjih studenata niškog univerziteta koji su poručili da Vlasotince ima uslove da razvija turizam i da turizam nije samo more.

Tehnička škola iz Vlasotinca, kao i škole iz Portugalije, Grčke, Kipra, Austrije i Rumunije deo su projekta koji se bavi projektnom nastavom i unapređenjem nastavnih metoda u okviru ERAZMUS plus programa.

 

Objavljeno: 16.12.2022 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca