HELP pomaže projektom samozapošljavanja

Danas je u Vlasotincu potpisano 15 ugovora o donaciji opreme za samozapošljavanje u okviru projekta „Smanjenje siromaštva i unapređenje mogućnosti zapošljavanja marginalizovanih grupa stanovništva sa fokusom na „Romkinje u Srbiji“. Ovaj projekat sprovidi Help u saradnji sa opštinom Vlasotince. Projekat finansira Švedska agencija za međunarodnu razvojnu saradnju Sida, a sufinansiraju opštine gde se projekat sprovodi. Vrednost projekta u Vlasotincu je oko 61.000,00 evra, a učešće opštine Vlasotince je 2.666,00 evra.

Grantove u opremi pojedinačne vrednosti od 1.500,00 evra dobilo je sedam korisnika, grantove od 2.400,00 evra šest korisnika, i dva korisnika dobila su grantove prosečne vrednosti 3.600,00 evra. Pet aktivnosti je vezano za bavljenje poljoprivredom, osam za uslužnu delatnost i dva za zanatsku delatnost.
.
Obraćajući se prisutnima, predsednik opštine Zoran Todorović, istakao je da su potpisnici ugovora na ovaj način olakšali svoju egzistenciju.

„Prošlo je više od šest meseci od kako smo potpisali ugovor o saradnji sa HELP-om , evo sada smo došli do rezultata i odabira kandidata koji će potpisati ugovor i dobiti mogućost za započinjanje sopstvenog biznisa. Nadam se da je ovo samo početak i da ćete i dalje razmisljati kako da sebi i svojim porodicama olakšate egzistenciju“ – poručio je predsednik Todorović potpisnicima ugovora.

 

Objavljeno: 30.06.2016 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca