Hronolgija razloga i posledica dvodnevnih problema sa vodosnabdevanjem

Zbog kvara na dalekovodu od trafo stanice „Nevit“ do fabrike, dana 14.07.2021 godine u 01.05 časova, došlo je do prekida u isporuci električne energije a samim tim i prekida u proizvodnji vode.

Odmah je obaveštena dežurna službu elektrodistribucije od koje smo dobili informaciju da će ekipa izaći na teren u jutarnjim časovima. Nakon sanacije kvara na dalekovodu, dana 14.07.2021 godine u 08,45 uspostavljen je postupak prerade vode, tako da je tokom dana došlo do normalizacije vodosnavbdevanja kod korisnika koji se snabdevaju gravitacijski i preko crpne stanice Orašje.

Međutim zbog revizije 10KV dalekovoda Elektrodistribucija je dana 15.07.2021 godine prekinula isporuku struje u periodu od 09.00 do 15.00 časova tako da je neminovno došlo do novog prekida u proizvodnji vode.

Trenutna situacija:
U 15.05 časova Elektrodistribucija je uspostavila redovnu isporuku struje preme fabrici vode, tako da je nakon kontrole napona otpočeo postupak prepumpavanja i prerade vode.

Distribucija vode sa PPV „Nerezine“ je krenula danas u 15.50 časova.

Normalizacija vodosnabdevanja kod svih korisnika koji se snabdevaju gravitacijski se očekuje do kasnih večernjih sati, dok će korisnici preko crpnih stanica dobiti vodu u kasnim večernjim, a najkasnije u ranim jutarnjim časovima.

 

Objavljeno: 15.07.2021 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca