Igor Jović: Grejanje u hali do početka sledeće zime

Mnoge generacije sportista a pre svega rukometaši, košarkaši, karatisti, su maštali o sportskoj hali gde će moći po svim vremenskim uslovima kao sav normalan svet da treniraju i odigravaju utakmice. Godinama je nepostojanje sportske hale u Vlasotincu demotivisalo sportiste u pogledu napredovanja jer nisu imali osnovni uslov. Kad bi ponekad i izborili neki viši plasman od „beton lige“ morali su da igraju po nekim Leskovcima, Žitorađama… bez svoje publike…

Kada je počela izgradnja „doma za sportiste“ polovinom čuvenih „devedesetih“ u prošlom veku, obradovali su se ne samo sportisti nego i oni što redovno dolaze na mečeve ali su oko terena. Odužilo se čekanje „Skadra na Bojani“ ali ipak posle ko zna koliko godina proradi i taj „krov nad glavom“, useliše se oni na terenu i oni pored njega . Iz tog urnebesnog ljubavnog zagrljaja sportista i hale, koju krstiše SRC „Vlasina“ izrodiše se mnogi klubovi i useliše se rukometaši i rukometašice, odbojkašice, košarkaši, futsaleri, (mali fudbaleri), gimnastičari, stonoteniseri, borilački sportisti svih vrsta i podvrsta, dizači, ako svima njima dodamo i rekreativce a ponekad zaluta i poneki cirkus, postaje jasno da je gužva opšta a u vreme epidemije to baš i nije poželjno.

-Uspevamo nekako da uskladimo termine za rad svim klubovima i sekcijama, paradoksalno zvuči ali malo nam je lakše u ovom vremenu jer zbog pandemije i vanredne situacije nema utakmica pa su ti termini oslobođeni, ali nije kuća tesna ako čeljad nisu besna, a naši sportisti imaju razumevanja za poteškoće – kaže Igor Jović VD Direktora SRC „Vlasina“.

Jović kao dugogodišnji aktivni sportista pun je razumevanja za potrebe kolega pa na svaki način pokušava da im izađe u susret i omogući im maksimanlne uslove za rad i takmičenje. U vezi s tim u narednoj godini u planu su pozamašne investicije koje će omogućiti bolju funkcionalnost sportske hale.

-U narednoj godini imamo pozamašni investicioni ciklus, pored završetka radova na obezbeđenju grejanja u planu je reparacija parketa koji nije u toliko lošem stanju ali ne smemo čekati da propadne jer su onda troškovi menjanja daleko veći, popravljaćemo i krov. Grejanje će biti u funkciji najdalje do sledeće zime – ističe Igor Jović.

Jović je uspešan fudbaler, član generacije Vlasinaca koji su izborili ulazak u Drugu saveznu ligu ali i strelac gola protiv podgoričke Budućnosti koji je Rosuljce odveo u osminu finala Kupa a kasnije i najvećeg uspeha Vlasine, četvrt finale najmasovnijeg fudbalskog takmičenja.

 

Objavljeno: 26.12.2020 | Autor: Ninoslav Radicevic
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca