Ilketov flm „Nije važno odakle sam“ dobitnik nagrade za najbolji regionalni turistički film

Jubilarni petnaesti po redu međunarodni festival dokumentarnog i kratkog filma „Jahorina film festival“ održan je na Palama od 22. do 25. septembra 2021. godine.

Uprava festivala na čelu sa direktorom Mirkom Despićem učinila je veliki trud da se adaptira na promene izazvane globalnom zdravstvenom krizom i u takvim uslovima održi festaval autentičnim, onakvim kakav je oduvek bio. U okviru takmicarskog progreama JFF ucestvovalo je 52 filma iz 23 drzave.

Žiri u sastavu Luka Kecman, profesor Akademije umetnosti u BiH, predsednik žirija, i članovi Dragomir Zupanc, reditelj i scenarista iz Beograda, i Olivera Pančić, odgovorni urednik redakcije dokumentarnog programa Radio televizije Srbije, filmu „NIJE VAZNO ОДАКЛЕ САМ“ autora Nebojše Ilića Ilketa iz Vlasotinca, dodelila je nagradu ZLATNI JAVOR za najbolji regionalni turisticki film.

Posle nagrade za najbolji promotivni turistički film na VRMDZA FEST-u 2021. ovo je druga nagrada koju je film dobio.

-U godini jubileja, četvrt veka postojanja, ovog sjajnog festivala nagrada za najbolji regionalni turistički film nije samo čast i privilegija već i obaveza da istrajem, tim pre što sam svih godina postojanja festivala i sam bio akter ove sjajne priče. Presrećan sam što je stučni žiri prepoznao poruku koju sam filmom hteo da uputim jer ljubav, pomirenje i tolerancija su jedini garant mira na ovim našim prostorima. Ako ne deliš ljude ni po kakvoj nacionalnoj, verskoj ili nedaj bože rasnoj pripadnosti, ma gde bio, onda apsolutno nije važno odakle si – kazao je Ilke i dodao:

 

Posebnu zahvalnost hocu da uputim onima koju su radili na filmu:

-Svetlani Stanković, autoru teksta,

-Zoranu Stojičiću, autoru muzike za film,

dr Milini Kosanović, prevod filma sa srpskog na engleski,

-Radovanu Raši Smiljaniću, glumcu, na izvarednoj interpretaciji teksta i

-Stefanu Pešiću koji je radio kolor korekciju slike.

Filma ne bi bilo da BMW moto klub iz Vlasotinca nije prepoznao sjajnu zamisao i ideju BMW moto kluba Dalmacija sa predsednikom i sjajnim čovekom Željanom Rakelom – u jednom dahu kaže Nebojša Ilić Ilke.

Film je rađen u saradnji sa Opštinom Vlasotince uz nesebičnu pomoć i podršku Kulturnog centra i PU „Milka Dimanić“ iz Vlasotinca.

 

Objavljeno: 25.09.2021 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca