Ima vode, nema vode, ima vode…

Obline padavine u poslednjih 48 časova osetno su podigle vodostaj na Vlasini. Kao po nepisanom pravilu, vodovodne cevi u našem gradu postaju prazne, a građani bez osnovnih životnih uslova.

– Zbog velikog vodostaja i mutnoće reke Vlasine, trenutno je obustavljena isporuka vode. U toku dana očekuje se normalizacija u snabdevanju, ali u zavisnosti od daljih vremenskih prilika – kaže Zvonko Ilić, prvi čovek Vlasotinačkog vodovoda.

Sve je to u redu što je rekao gospodin Ilić, ali šta dalje ? Da je neko drugi već bih sasuo lavinu komentara na ovu izjavu, ali znam gospodina Ilića duže nego što postoji ova fabrika vode. Znam da je reč o borcu koji se ne predaje tako lako, ali da li on može to da reši ? Verujem da ne. Neće moći sam i pored svega što radi.

Suša – nema vode, kiša – nema vode ! To bi ukratko bilo stanje u Vlasotincu.

Da li je konačno došlo vreme da se investira u naš vodovod ? Da se ulože sredstva u modernizaciju starog, ili izgradnju potpuno novog vodovoda ? Da li je došlo vreme da se konačno nađe rešenje za višedecenijski problem ? Da li je došlo vreme da se shvati da je osnovni životni prioritet zdrava pijaća voda koja će građanima biti 24 časa dostupna ?

Trebamo prosto konstatovati – problem postoji ! Dakle, ako smo iole normalni, trebali bi da ga rešimo, da pristupimo njegovom rešavanju. Sve drugo može da pričeka – život NE !

Dosta je političkih prepucavanja, spletkarenja, saplitanja…u ovome moramo biti jedinstveni.

Da li je možda nametnuto rešenje ? Da li ste gospodo uslovljeni od nekoga sa vrha (ili bar stepenicu iznad vas), da rešenje MORA biti Barje ? Kao građani Vlasotinca osećamo nelagodnost povodom toga. Možda i gađenje, ne znam, osećanja su pomešana. Vidimo mi i osećamo da je Barje „rešenje“ koje nam se nameće više od 10 godina unazad. Hajde da raspišemo referendum povodom toga i vidimo šta građani Vlasotinca stvarno žele. Da li su za Barje ili za izgradnju sopstvene fabrike ? Hajde da ih pitamo o tim životno važnim stvarima na vreme, a ne samo kad su izbori. Budimo svi građani istog reda, bar kad je ova stvar u pitanju. A onda kad vidimo rezultate, krenimo odmah u akciju poštujući volju građana.

Evo, za početak, neka ovo bude prva tačka na narednoj sednici skupštine, kao i prva tačka na sledećem sastanku gradskih većnika. Od nečega se mora početi.


Pružimo ruku podrške jedni drugima i izborimo se za zdravu i čistu pijaću vodu, izborimo se zdravu budućnost naše dece. A čista voda nam je tu – na dohvat ruke.


 

Objavljeno: 09.11.2016 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca