In Memoriam: Božidar Milenković Tus (1954 – 2020)

Od posledica izazvanih Korona virusom, u Beogradu je preminuo Božidar Milenković Tus, nekadašnji igrač i funkcioner Vlasine.

Milenković je rođen u Vlasotincu gde je završio osnovnu i srednju školu. Fudbalom je počeo da se bavi u mlađim kategorijama Vlasine da bi ubrzo postao član prvog tima u generciji fudbalera koje je selektirao Sokol Stojanović, za koju se smatra da je bila jedna od najperspektivnijih generacija u istoriji Vlasine.

NJegove fudbalske kvalitete zapažaju mnogi fudbalski stručnjaci i ubrzo Tus prelazi, najpre u Dubočicu, a onda i u OFK Beograd, koji je u to vreme bio jedan od najrenomiranijih klubova u SFRJ.

Božidar Milenković će postati jedan od simbola „Romantičara“. Za klub sa Karaburme je odigrao veliki broj utakmica a po završetku igračke karijere postaje direktor stadiona, trener, sportski direktor, bio je direktor Sportskog društva Beograd gde ga je i zatekla smrt. U vremenu kad je Vlasina postigla svoj najveći uspeh, plasman u Prvu ligu Srbije, Milenković je u jednom periodu bio direktor kluba.

Mesto i vreme sahrane biće naknadno saopšteno.

 

Objavljeno: 25.07.2020 | Autor: Ninoslav Radicevic
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca