IN MEMORIAM: Dragoljub Kocić – Krnja

DACE KRNJA BESKOMPROMISNI BORAC

Povodom smrti Dragoljuba Kocića Krnje u prostoriji ORK Vlasotince u prisustvu članova porodice, saigrača, bivših i sadašnjih rukometaša i poštovalaca preminolog bivšeg rukometaša, održan je komemorativni skup. Na skupu su govorili Spiridon Bošković, Petar Šušulić i Milutin Seizović saigrači i kolege Daceta Krnje.

Sportska karijera Dragoljuba Kocića vezana je za početak i razvoj rukometnog sporta u Vlasotincu. Igračku karijeru je započeo u Vlasinki, jednom od šest klubova koji su postojali u Vlasotincu polovinom pedesetih godina prošlog veka. Tu se nije dugo zadržao već je prešao u Partizan u to vreme najjači klub u Vlasotincu i tu igrao do kraja igračke karijere. Kocić je važio za odličnog rukometaša, odvažnog beskompromisnog borca koji je hrabrio i štitio mlade igrače. Kao ubeđeni lokalpatriota nikad nije napustio svoj klub u kome je završio igračku karijeru.

Dragoljub Kocić i sport su bili neraskidiva veza jer je radni vek proveo u prosveti kao nastavnik fizičkog vaspitanja podučavajući đake između ostalog i rukometnim veštinama. Svoje iskustvo prenosio je i na članove porodice pa je njegov sin Aleksandar postao poznati fudbalski golman i reprezentativac.

Dragoljub Kocić Krnja je ostavio neizbrisiv trag u istoriji vlasotinačkog sporta.

 

Objavljeno: 22.05.2019 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca