IN MEMORIAM: Jovan Pečenković – Odlazak uspešnog graditelja

Jovan (Nikole) Pečenković preminuo 01.01.2018. godine je u Nišu, u 76. godini života, posle duge i teške bolesti. Rođen je 16.12.1942. godine u Vlasotincu, kao treće od četvoro dece Olge i Nikole Pečenković.

Osnovnu i Srednju građevinsku školu završio je u rodnom gradu, a potom i diplomirao 1968. godine na Građevinskom fakultetu u Nišu. U svom profesionalnom radu je obavaljao niz odgovornih i rukovodećih funkcija, u Građevinskim preduzećima Mehanizacija, Crna trava, Besko, a bio je profesor stručnih predmeta u Građevinsko-tehničkoj školi. Prvi je u ovom delu Srbije položio i Stručni ispit iz građevinarstva i bio višegodišnji Stalni sudski veštak građevinske struke, kao i Licencirani građevinski inženjer. Bio je i Sekretar SIZ-a za stambeno-komunalnu delatnost i lokalne i nekategorisane puteve. Najduže se u svojoj profesionalnoj karijeri zadržao u JKSP „Radnik“ gde je bio direktor i bavio se projektovanjem i izgradnjom Fabrike vode „Nerezine“, a potom i u JKP „Vodovod“ gde je bio tehnički direktor sve do odlaska u penziju.

Kao penzioneru mu je ukazano poverenje pa je rukovodio JP „Direkcija za urbanizam i izgradnju“ Vlasotince u periodu 2008/2009. Posle toga se povukao i živeo mirnim penzionerskim životom.

Iza sebe je ostavio niz završenih graditeljskih projekata kao i troje dece i četvoro unučadi. Sahrana će se obaviti na Groblju u Vlasotincu 02.01.2018. godine u 14. časova, opelo će biti pola sata ranije, a telo će biti izloženo u Kapeli na groblju od 10 časova.

 

Objavljeno: 01.01.2018 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca