In memoriam: Jovan Stojanovic – Pajsa

U Vlasotincu je u 65. godini života umro Jovan Stojanović – Pajsa, uspešan privrednik i najzaslužniji čovek za najveće uspehe Fudbalskog kluba Vlasina u novijoj istoriji.

Izuzetno dobar i pošten čovek. Prava ljudska gromada. Dobričina. Veliki radnik i stvaralac u svakom poslu koga se bio prihvatio.

Stojanović, zaljubljenik u fudbal a pre svega u Vlasinu došao je na čelo kluba 2001.godine kada je su popularni Rosuljci bili na rubu provalije, njegovom zaslugom Vlasina je doživela preporod i za samo nekoliko godina postala član Druge a zatim i Prve lige Srbije. Na Rosulji je ostao šest godina.

Doneo je fudbalskoj Vlasini mir i stabilnost i to u svakom pogledu. Skroman, tim i miran, ali sa neverovatnom stvaralačkom energijom bio je glavni generator svih pozitivnih dešavanja na legendarnoj ,,Rosulji“. Vlasina je početkom 21.veka bila najfudbalskiji grad u državi i sa najvećim brojem gledalaca u odnosu na broj stanovnika koje je Vlasotince imalo. Tribine su tada na stadionu bile prepune fudbalskih zaljubljenika najvažnije sporedne stvari na svetu, a kako i ne bi bile, kada se Vlasina nadmetala sa najboljim klubovima Prve lige Srbije.

Pajsa je bio inicijator i najagilniji realizator modernizacije stadiona Rosulja. Bio je rado viđen u fudbalskim krugovima širom Srbije.

U svojoj firmi bio je više nego otac svojim radnicima. Oni su za njega bili na prvom mestu, kao i poslovni partneri, tako da je preduzeće ,,Cementni proizvodi“ bilo uzoran kolektiv u svakom pogledu odgovarajući na pravi način svim privrednim izazovima koji su se dešavali u poslednje dve decenije u privredi naše zemlje.

U jednom periodu bio je i zamenik predsednika opštine Vlasotince darujući lokalnoj samoupravi svoje organizatorske sposobnosti i nesebični rad. Jovan Stojanović će biti sahranjen u ponedeljak, 20. novembra 2017.godine na vlasotinačkom groblju.

 

Objavljeno: 19.11.2017 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca