InfoDesk na licu mesta – Aleksandar Radičević se predstavio beogradskoj publici

REŠAVANJE DILEMA NA POVRŠINI PLATNA

 

Beogradska četvrt Savamala stecište umetnika i poslenika kulture u kojoj se nalazi Manakova kuća koja čuva nasleđe Hristifora Crnilovića, bila je mesto gde je još jedan Vlasotinčanin predstavio svoje umetničke radove beogradskoj publici. U galeriji KC“ Magacin u Kraljevića Marka“ otvorena je izložba „Pukotine. Eho“ Aleksandra Radičevića, mladog slikara iz Vlasotinca, koji poslednjih nekoliko godina živi i radi u Beogradu. Na otvaranju izložbe pored ljubitelj umetnosti, slikara, grafičara, vajara bili su i predstavnici Udruženja Vlasotinčana u Beogradu koji su umetniku čestitali na prvoj samostalnoj izložbi i dali podršku za napredak u karijeri.

 

Na izložbi su izloženi uglavnom radovi na velikim formatima koji su svojom tematikom zaintrigrirali posetioce.

 

– Aleksandra znam još sa prve godine na fakultetu ali tek kada se pridružio našoj grupi koja deluje u okviru Kulturnog centra MKM upoznala sam ga bolje kao i njegove radove na kojima uspešno projektuje svoje unutrašnje stanje. Pukotine.Eho kako je naziv ove izložbe predstavljaju vezu između spoljašnjeg sveta i untrašnjeg bića autora – rekla je između ostalog Dunja Trutin, vajar, doktorant na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu.

 

Komentari posetioca izložbe su bili pozitivni sa konstatacijom da je pred mladim slikarom vreme u kome će do izražaja doći sav njegov talenat i rad. Od ove jeseni Radičević se seli u Minhen gde će nastaviti usavršavanje na Akademiji likovnih umetnosti.

 

Objavljeno: 25.09.2018 | Autor: InfoDesk


Galerija slika
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca