Investicioni radovi u SRC „Vlasina“

U Sportsko-rekreativnom centru „Vlasina“ u toku je realizacija dva veoma važna projekta. Prvi, instalacija sistema grejanja i klimatizacije u objektu sportske hale, zajedno sa radovima na eksploataciji podzemnih voda za potrebe ovog sistema. Drugi projekat odnosi se na radove na zastakljivanju lokala i uređenju trotoara ispred objekta sportske hale.

-Što se tiče realizacije „Projekta instalacije toplotno-rashladne stanice“ u objektu sportske hale u Vlasotincu, u toku je iskop bunara za snabdevanje sistema grejanja podzemnom vodom, na potezu prema gradskom kupalištu. Vrednost radova je oko 1,9 miliona dinara, a predviđeno je kopanje tri tzv. „izdašna“ bunara za snabdevanje sistema grejanja i tri tzv. „upojna“ bunara za vraćanje vode iz sistema grejanja nazad u zemljište. Takođe, izvršiće se iskop potrebnih kanala i polaganje cevi za podzemnu vodu i električnih kablova za napajanje pumpi koje će podzemnu vodu pumpati do objekta sportske hale – kazao je Dejan Čikić, direktor SRC „Vlasina“.

Nakon toga, uslediće montiranje toplotne pumpe sa pratećom instalacijom u samom objektu sportske hale, što će omogućiti da u objektu sportske hale prostorije u toku zimskog perioda budu zagrejane, a u toku letnjeg perioda – rashlađene. Vrednost ovih radova je oko 11,7 miliona dinara. Radove izvodi „Crna Trava“ a.d. iz Leskovca, a očekuje se završetak investicije u naredna dva meseca. Finansiranje ovih radova vrši se iz budžeta opštine Vlasotince, u celosti.

Drugi projekat, čija je realizacija u toku, odnosi se na dovršetak lokala koji se nalaze u okviru objekta sportske hale, u delu prema ulici Branislava Nušića. Prva faza zastakljivanja ovih lokala i postavljanja aluminijumskih portala završena je u novembru 2018. godine, a vrednost radova je bila oko 2,3 miliona dinara.

Druga faza, postavljanje aluminijumskih portala na istočnoj i zapadnoj strani objekta, kao i uređenje površine ispred lokala, sa izradom trotoara je u toku, a radovi će biti okončani do 15. maja. Vrednost navedene investicije je oko 1,7 miliona dinara, a radove izvodi Građevinska zadruga „Pionir“ Vlasotince.

Finansiranje ovih investicionih radova u potpunosti se vrši iz sredstava koje je odobrilo Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave u 2018. godini.

 

Objavljeno: 06.05.2019 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca