Izbor najboljih sportista, klubova i sportskih radnika Vlasotinca za 2015. godinu

ATLETIČARI DOMINIRALI

U galeriji Kulturnog centra na Nešićevom keju, Sportski savez Vlasotinca je 26. decembra proglasio najuspešnije sportiste, klubove i sportske radnike sa područja naše opštine.


Predrag Filipović i Jovana Milosavljević

Za najboljeg sportistu proglašen je Predrag Filipović, član AK  Vlasotince, koji je ispunio A olimpijsku normu za nastup na Olimpijskim igrama u Brazilu. Ovo su mu četvrte Olimpijske igre u nizu od Atine, Pekinga i Londona. Prvak je Srbije na 20 km u brzom hodanju, vicešampion Srbije na stazi od 10 km i pobednik Kupa Srbije na 10 km.

Za najbolju sportistkinju za 2015. proglašena je Jovana Milosavljević, članica AK Vlasotince, odlična učenica četvrte godine vlasotinačke Gimnazije. U 2015. godini Jovana je postala prvakinja Srbije u disciplini brzo hodanje na putu na 5 km, na takmičenju koje je održano u Leskovcu. Prvakinja je Srbije u istoj disciplini, ali na stazi od 5 km, a takmičenje je održano u Nišu. Osvajačica je Kupa Srbije za mlađe juniorke u Novom Sadu. Petoplasirana je na Kupu Srbije za seniorke na stazi od 5 km. Kao članica reprezentacije Srbije na prvenstvu Balkana u Turskoj osvojila je peto mesto.Za najbolji klub proglašen je FK Vlasina, kao najstariji klub u našoj opštini, koji  je osvojio prvo mesto u Niškoj zoni, a mlade selekcije ovog kluba se nalaze u takmičenjima gde su vrlo uspešni pa su opravdano poneli ovo laskavo priznanje.Za najboljeg trenera izabran je Radomir Marković, trener ORK Vlasotince, koji se od 15. godine aktivno bavi rukometom. Svoju karijeru je započeo u ORK Vlasotince a nastavio je u  RK Dubočica, gde je uspešno igrao 12 godina u ondašnjoj Prvoj ligi SFRJ. Po završetku karijere počeo je da se bavi trenerskim pozivom, a prve trenerske dane proveo je u RK Dubočica. Pre pet godina preuzeo je ORK Vlasotince i zahvaljujući njemu za ekipu nastupaju domaći igrači, a samo jedan igrač nije iz Vlasotinca. Klub se uspešno takmiči u Drugoj ligi DRL Morava, gde se nalazi na prvom mestu.Za najupešnijeg sportskog radnika za 2015. proglašen je Milan Vidosavljević, koji je rukometom počeo da se bavi kao srednjoškolac. Po završetku karijere postao je sekretar muškog i ženskog rukometnog kluba, dao je veliki doprinos pri aktiviranju ženskog rukometnog kluba, kako bi klub normalno funkcionisao i uspešnim igrama stigao do ranga Druge lige Morava, gde se uspešno takmiči već pet godina. Svoje slobodno vreme posvetio je rukometu, jedno vreme bio je predsednik Upravnog odbora lige, položio je za rukometnog sudiju i stekao licencu za zapisničara-merača vremena.Dodeli priznanja prisustvovali su Zoran Todorović, predsednik opštine sa svojim saradnicima, dr Dragan Spasić, predsednik Sportskog saveza Vlasotinca, predstavnici sportskih klubova i mnogi drugi. Prilikom dodele priznanja sve prisutne je pozdravio predsednik Sportskog saveza dr Dragan Spasić i tom prilikom rekao:
“Sportksi savez čestita svim klubovima i pojedincima na postignutim rezultatima u protekloj  godini. Pokušali smo da svakom klubu i pojedincu adekvatno pomognemo kako bi postigli što bolje rezultate. U godini pred nama nadam se još boljim rezultatima svih klubova i svih onih koji se takmiče u individualnim sportovima. Posebno mnogo sreće i uspeha želim Predragu Filipoviću na njegovoj četvrtoj Olimpijadi u Riju“.PRIZNANJA U VIDU PEHARA DOBILE SU SPORTSKE NADE:
Kristina  Mitrović (ŽRK Vlasotince), Marko Petrović (FK Vlasina), Đorđe Hadži Đokić (ORK Vlasotince), Đorđe Petrović (AK Vlasotince), Dragana Milošević (KK Šoto kan), Mihajlo Krstić (Stonoteniski klub Rosulja), Miona Živković (ŽFK Rosulja), Branislav Stojiljković (OKK Vlasotince), Filip Jović (OFK Progres Ladovica), Mihajlo Momčilović (ŠK Vlasotince), Milan Milenković (Sportsko udruženje Pokret), Ognjen Mitić (BK Arena), Anđela Veličković (OK Vlasina), Miša Milenković (FK Polet Stajkovce), Nikola Stojiljković (FK Mladost Batulovce).

POSEBNA PRIZNANJA DODELJENA SU SPORTISTIMA I TRENERIMA IZ VLASOTINCA KOJI SU POSTIGLI ZAPAŽENE REZULTATA KAO ČLANOVI KLUBOVA VAN VLASOTINCA:
Nenad Filipović, atletičar AK Niš za uspešno ispunjenu normu za Olimpijske igre u Brazilu, Saša Grujić, trener u KK Lokomotiva iz Moskve za uspešne rezultate stalnog učesnika Evro lige u košarci, Jovana Ignjatović, kik – bokserka Kik boks kluba Niš za postignute rezulate na državnim i međunarodnim juniorskim prvenstvima, Miloš Stanković, fudbaler FK Radnik iz Surdulice za uspešne nastupe u Super ligi Srbije,

KLUBOVI NAGRAĐENI DIPLOMOM:
Kik boks klub Vlasotince, KK Šoto kan, BK Arena, ŠK Vlasotince, FSO Vlasotince, FK Mladost Batulovce, FK MSK Manastirište, FK Udarnik Jakovljevo, FK Jedinstvo Šišava, FK Polet Stajkovce, FK Budućnost Orašje, FK Morava Gložane, FK Gradac Konopnica, OFK Progres  Ladovica, ŽRK Vlasotince, OK Vlasotince, OKK Vlasotince, ORK Vlasotince, AK Vlasotince, KK Vlasotince, Sportsko udruženje Pokret Vlasotince, ŽFK Rosulja 2014, B. K. B.K. Veligor, STK Rosulja 016, Klub ekstremnih sportova Vlasina, Klub dizača tegova Vlasina.

SPECIJALNA PRIZNANJA U VIDU DIPLOME DODELJENA SU:
Igoru Kociću, koji se 2015/16 takmičarske sezone nalazi na listi sudija Super lige Srbije. U jesenjem delu prvenstva uspešno je sudio utakmice Super lige Srbije i promovisao Vlasotince na fudbalskoj mapi Srbije, a po kvalitetu zaslužuje i znak FIFA sudije.
Stevan Ristić, golman FK Morava iz Gložana, koji se ove sezone oprašta od aktivnog igranja u 49. godini života.


 

Objavljeno: 26.12.2015 | Autor: InfoDesk


Galerija slika
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca