Izbor sportiste godine – Zdravković na vrhu

U galeriji Kulturnog centra koja je bila ispunjena do poslednjeg mesta, u organizaciji Sportskog saveza Vlasotinca, proglašeni su najuspešniji sportisti u 2016. godini. Bila je ovo jedna od uspešnijih godina vlasotinačkog sporta.

Perjanica sportskog Vlasotinca poslednjih godina, atletičar, hodač Predrag Filipović svakako je bio najuspešniji, predstavljao je Srbiju i Vlasotince na Olimpijskim igrama u Riju, nažalost iz nepoznatih razloga nije dobio nijedno priznanje, redovno ili specijalno, nije čak ni spomenut, ali to je za neki drugi tekst i odslikava naš odnos prema zaslužnim sugrađanima.


Titulu Sportiste godine 2016. zasluženo je poneo mladi tletičar, bacač kugle, Bogdan Zdravković, prošlogodišnja sportska nada, njemu je dodeljen veliki pehar i novčana nagrada od 10.000 dinara. Zdravković je osvajao medalje i priznanja na državnom prvenstvu i Kupu, na prvenstvi Balkana a bio je učesnik i Evropskog prvenstva u Gruziji. Sa rezultatom 18,56 metara deveti je junior u Evropi.

U ženskoj konkurenciji veliki pehar i 10 hiljade dinara pripalo je rukometašici ŽRK Vlasotince Miljani Grozdanović, najboljoj igračici i strelcu druge lige Morava. Uz brilijantne sportske uspehe Miljana je i odličan đak pred kojim je blistava sportska i životna karijera.

Za najbolji sportski kolektiv u godini na izmaku proglašen je ORK Vlasotince koji se posle godine pauze vratio u Prvu ligu gde se sada uspešno takmiči a podatak da 90 posto ekipe čine momci iz Vlasotinca.

Laskava titula najboljeg trenera u 2016. godini pripala Draganu Nikoliću kormilaru FK Budućnost iz Orašja koja je u tekućem prvenstvu na kraju jesenjeg dela takmičenja zauzela drugo mesto na tabeli. U predhodnom prvenstvu Nikolić je bio na čelu stručnog štaba Vlasine sa kojom je uspeo da se plasira u Srpsku ligu.Sportski radnik godine je Zvonko Ilić, predsednik OKK Vlasotince, sportski entuzijasta koji je preporodio mušku košarku u Vlasotincu a klub doveo do Prve regionalne lige, klub pored seniorskog tima ima i četiri mlađe selekcije koje se takmiče u svojim ligama.

Priznanja su pripala i zaslužnim sportskim radnicima koji u svojim sredinama postigli dobre rezultate na polju izgradnje infrastrukture na stadionima. Nagrađeni su ; Žarko Kostić – FK Jedinstvo Šišava, Zoran Milenković – FK Polet Stajkovce, Živojin Todorović – FK Mladost Batulovce i Goran Stojiljković – FK Gradac Konopnica.Specijalna priznanja pripala su Ivani Kostić, članu biciklističke reprezentacije Srbije, i inicijatoru i organizatoru prvog MTB maratona u Vlasotincu, zatim fondaciji Divac, opštini Vlasotince, Jovani Stepanović, Goranu Stojiljkoviću, Ljubici Nikolić i SRC Vlasina.

Nisu zaboravljeni ni mladi sportisti nade Vlasotinačkog sporta, priznanja su dodeljena : Jovani Šušulić – OK Vlasina, Aleksandru Stankoviću – STK Rosulja 016, Mileni Ristić – ŽFK Rosulja 2014, Đorđu Petkoviću – AK Vlasotince, Aleksandri SU Pokret, Aleku Andrejeviću i Nemanji Stojanoviću – BK Arena, Anđeli Cvetković – ŽRK Vlasotince, Milanu Stamenkoviću – KBK Veligor, Aleksandru Stefanoviću – ORK Vlasotince, Aleksandru Jovanoviću – OKK Vlasotince, Veljku Stojanoviću – KBK Vlasotince zatim mladim fudbalerima Iliji Stankoviću – OFK Progres, Filipu Miljkoviću – FK Vlasina, Darku Joviću

– FK Polet, Stefanu Đorđeviću – FK Gradac, Davidu Stankoviću – FK Jedinstvo i Filipu Stojanoviću FK Mladost, kao i mladim karatistima Vladimiru gorčiću i Jovani Janković – KK Šoto Kan.

Dodeljene su i zahvalnice svim sportskim kolektivima i udruženjima u opštini Vlasotince.


 

Objavljeno: 28.12.2016 | Autor: Ninoslav Radicevic


Galerija slika
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca