Sport » Izbori u Sportskom savezu – Milan Ristić predvodi novu upravu

Izbori u Sportskom savezu – Milan Ristić predvodi novu upravu

U prostorijama Šahovskog kluba održana je Vanredna izborna skupština Sportskog saveza Vlasotinca na kojoj su izabrani predsednhik, upravni i nadzorni odbor Saveza. Nakon izbora radnih tela po ubrzanoj proceduri izabrani su Milan Ristić za predsednika a na njegov predlog za članove Upravnog odbora izabrani su Slobodan Rakić, potpredsednik (ŠK Vlasotince), Ivan Jović, potpredsednik, (BK Arena), Radovan Stanković (FSO Vlasotince), Goran Stojiljković (FK Gradac), Miloš Mitov (AK Vlasotince), Dragan Nikolić (FK Vlasina), Milorad Popović (OKK Vlasotince) i Jovica Jovanović (ORK Vlasotince).

O sportskim biografijama i moralnim vrlinama, što je u ovakvim slučajevima potrebno, nije rečeno ni slova, jedino je predsednik nakon izbora rekao za sebe da se sportom bavio 10 godina i da je toliko isto trener. Nije poznato kojim se sportom bavio aktuelni predsednik Saveza i u kom klubu. Ako se ne zna sportska biografija čelnog čoveka Sportskog saveza zna se da je prva odluka UO, na sednici održanoj odmah nakon Skupštine, bila da se novoizabrani predsednik primi u radni odnos, što znači biće profesionalac sa više nego pristojnom platom, što malo gde u Srbiji ima.

Bilo je primedbi na samu proceduru i nepoštovanje Statuta. Predstavnik Jedinstva iz Šišave, Žarko Kostić je tražio objašnjenje po kom osnovu je zakazana Vanredna izborna skupština.

-Ne znamo da li je dosadašnji predsednik smenjen ili je podneo ostavku, jer u zavisnosti od tih okolnosti postoji procedura koja treba da se sprovede a tek onda da Skupština bira novog predsednika, to je sve odrađeno na brzinu i suprotno Statutu – konstatovao je Kostić, koji je u većini slučajeva glasao protiv predloga predsednika Saveza a u pojedinim glasanjima je bio i uzdržan.

Od 28 članova Skupštine sednici je prisustvovalo 25 izostali su predstavnici Budućnosti iz Orašje, Odbojkaškog kluba Vlasina i BKBK Veligor.

 

Objavljeno: 20.09.2020 | Autor: Ninoslav Radicevic
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca