Izbori za članove Saveta mesnih zajednica

U devet mesnih zajednica na području vlasotinačke opštine u toku su izbori za članove saveta mesnih zajednica. Jutros u 8 sati na vreme je otvoreno svih 14 biračkih mesta. Prema rečima sekretara Opštinske izborne komisije Bojana Cvetkovića, glasanje za sada protiče bez problema, a do 12h na izbore je izašlo 8.5 % od 18.534 upisana birača u devet mesnih zajednica. Biračka mesta biće otvorena do 18h.

Izbori za članove saveta mesnih zajednica danas se održavaju u onim mesnim zajednicama koje imaju više od 500 upisanih birača. To su mesne zajednice Centar i Rosulja u samom Vlasotincu, i mesne zajednice Konopnica, Orašje, Ladovica, Batulovce, Stajkovce, Šišava i Boljare.

Građani u ovim mesnim zajednicama mogu da biraju između četiri liste. Pod rednim brojem jedan u svih devet mesnih zajednica je izborna lista koalicije Srpska napredna stranka – Nova Srbija. Pod rednim brojem dva, takođe u svih devet mesnih zajednica je koalicija Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija. Na trećem mestu je Grupa građana Pokret za Vlasotince čija je izborna lista proglašena u Mesnoj zajednici Centar I u još tri mesne zajednice pod nazivom Pokret za Stajkovce, Pokret za Batulovce i Zajedno za Šišavu,. Četvrta je izborna lista Srpske radikalne stranke koja je kandidovana u mesnim zajednicama Centar, Rosulja, Orašje i Konopnica.

U 41 mesnoj zajednici, u kojoj je broj upisanih birača ispod 500, izbori se održavaju na javnim zborovima i ne moraju biti zakazani istog dana kada i izbori raspisani za 30.oktobar. Zborovi su, do sada, održani u 12 mesnih zajednica.

 

Objavljeno: 30.10.2016 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca