Izborna konferencija OO SPS Vlasotince – Nebojša Stojanović izabran za predsednika

U petak 11. novembra 2022. godine održana je 11. Izborna konferencija Opštinske organizacije SPS Vlasotince.

Na Izbornoj konferenciji, kojoj je prisustvovalo 128 delegata, na dnevnom redu bilo je usvajanje Izveštaja o radu Opštinske organizacije SPS Vlasotince u periodu 2018 – 2022. godine, izbor članova Opštinskog odbora SPS Vlasotince, izbor predsednika Opštinskog odbora SPS Vlasotince, izbor delegata 11. Kongresa SPS i predlaganje kandidata za predsednika SPS i članove organa SPS.

Izveštaj o radu Opštinske organizacije SPS Vlasotince podneo je Nebojša Stojanović, ističući da je SPS u Vlasotincu u protekle četiri godine bio suočen sa brojnim izazovima u svom radu, ali da je i pored toga uspeo da održi visok procenat glasova na lokalnim i parlamentarnim izborima koji su održani 2020. godine, a posebno je istakao izborni rezultat SPS u Vlasotincu na parlamentarnim izborima koji su održani aprila 2022. godine, kada je procenat osvojenih glasova SPS bio oko 19,5%, što ovaj opštinski odbor svrstava među 10 najboljih odbora SPS u celoj Srbiji. Izveštaj o radu jednoglasno je usvojen od strane prisutnih delegata.


Na Izbornoj konferenciji jednoglasno je izabrano 55 članova novog Opštinskog odbora, u kome je 42% članova sa visokom stručnom spremom, 30% članica su žene, a 22% mladi.

Za predsednika Opštinskog odbora SPS Vlasotince jednoglasno je izabran Nebojša Stojanović, čime je još jednom dobio poverenje prisutnih delegata Izborne konferencije da rukovodi Opštinskom organizacijom SPS u Vlasotincu i u naredne četiri godine.

U nastavku Izborne konferencije izabrano je 16 delegata koji će prisustvovati 11. Kongresu SPS, koji je zakazan za 17. decembar 2022. godine.

Na Izbornoj konferenciji doneta je odluka da se za predsednika SPS predloži Ivica Dačić.

Nakon završetka Izborne konferencije, održana je konstitutivna sednica novoizabranog Opštinskog odbora, na kojoj su izabrani potpredsednici OO SPS – Dejan Čikić, Miroslav Ranđelović, Dragiša Pop-Ilić, Vladislav Gorunović, Saša Stanković i Novica Nikolić. U nastavku sednice Opštinskog odbora, izabran je 21 član Izvršnog odbora OO SPS Vlasotince, a za sekretara Izvršnog odbora izabran je Sokol Stanojević.


 

Objavljeno: 12.11.2022 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca