Izložba Britva, Pelin, Korablje

Sinoć je u Galeriji Kulturnog centra u Vlasotincu otvorena izložba „Britva, Pelin, Korablje“ mladog umetnika Aleksandra Radičevića.

-Umetnost je verovanje da se nismo samo mimoišli. Umetnost je verovanje da smo se makar jednom istinski dodirnuli kao slučajni putnici u pretrpanom tramvaju u Minhenu koji vodi nikud i ma kuda – rekao je dečiji pisac Stefan Tićmi otvarajući izložbu slika mladog umetnika Aleksandra Radičevića sinoć u galeriji Kulturnog centra u Vlasotincu. Britva, pelin korablje – naziv je njegove prve samostalne izložbe u rodnom mestu.

Direktor Kulturnog centra Boban Dimitrijević rekao je da ova ustanova verni pratilac umetnika na ovim prostorima.

-Kulturni centar ovom izložbom nastavlja da podržava mlade i talentovane umetnike, pomažući im tako da se uključe u kulturni i umetnički život Vlasotinca – rekao je Dimitrijević.

Aleksandar Radičević je rođen u Vlasotincu, osnovne i master akademske studije završio na Fakultetu likovnih umestnosti u Beogradu, a trenutno studira na Fakultetu likovnih umestnosti u Minhenu. Prošle godine izlagao je samostalno u Beogradu, a od 2017.do 2019. učestvovao je na više grupnih izložbi. Izložba Britva, pelin, korablje biće otvorena naredne dve nedelje.

 

Objavljeno: 25.09.2019 | Autor: InfoDesk


Video galerija
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca