Izložba Nebojše Mitrovića Puše

Veliki broj Vlasotinčana okupio se sinoć na petoj samostalnoj izložbi akademskog slikara, vajara i profesora Nebojše Mitrovića Puše. Među radovima su dominirali pejsaži, ali je bilo i drugih motiva, od nadrealizma do fovizma, kako je rekao autor.

 

– Ja ipak želim da istaknem slike mojih učenika, iz nekoliko različitih generacija, koje sam predstavio ovde. Reč je o izuzetnim radovima mladih i talentovanih ljudi – skroman je bio Nebojša Mitrović, inače do juče profesor u osnovnim školama „8.oktobar“ u Vlasotincu i „Braća Milenković“ u Šišavi, kao i u vlasotinačkoj gimnaziji.

 

Jedan od bliskih prijatelja Nebojše Mitrovića, profesor Luka Krstić naglasio je da su Vlasotinčani upoznali Pušu slikara, ali da malo znaju o njegovim vajarskim delima jer vajarstvo traži više ulaganja.

 

– A što se slika tiče, one nisu o prošlosti ili budućnosti, one su večna sadašnjost na kojima je oslikan život – rekao je Krstić.


Jučerašnji dan bio je posebno značajan za autora izložbe jer je napunio 65 godina i otišao u penziju. Organizator izložbe, Kulturni centar, pripremio je kao iznenađenje i rođendansku tortu.

Nebojša Mitrović Puša rođen je 20.aprila 1953.u Vlasotincu, gde je završio gimnaziju. Višu pedagošku školu i Akademiju umetnosti završio je u Novom Sadu. Izlagao je na pet samostalnih i 38 grupnih izložbi.


 

Objavljeno: 21.04.2018 | Autor: InfoDesk


Video galerija
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca