Izmirenje dugova pa preregistracija

Nisu blistali vlasotinački klubovi u 2018.godini, Vlasina je najuspešnija, Budućnost na nivou očekivanog, a isto se može konstatovati za Polet i Gradac, dok su Progres i Mladost imali neuspešnu godinu. Najveće iznenađenje je ispadanje Jedinstva iz lige na kraju pretodnog prvenstva a i jasen 2018. su završili u grupi klubova koji će se boriti za opstanak u Međuopštinskoj ligi.

Pored analize učinka vlasotinačkih klubova, rukovodstvo OFS je napravilo plan realizacije predstojeće preregistrcije klubova koja će se obaviti u zimskoj pauzi.

-Preregistracija je obavezna za sve klubove i mi smo obezbedili uslove da se ova aktivnost obavi na vreme kako bi klubovi bez problema nastavili takmičenja u prolećnom delu prvenstva. Da bi mogli da pristupe preregistraciji, klubovi su u obavezi da izmire sva dugovanja prema savezu iz predodnog perioda – kaže Radovan Stanković, predsednik vlasotinačke fudbalske organizacije.

Članovi IO OFS su doneli odluku da se na kraju 2019. godine proglase najuspešniji klubovi i pojedinci.

-Ova novina će na neki način stimulisati igrače, klubove i sportske radnike da pokažu najviše što znaju i mogu a Fudbalski savez će sa svoje strane obezbediti adekvatne nagrade za najbolje – ističe Stanković.

FS Vlasotinca je reagovao i na zahtev Strukovne organizacije sudija Jablaničkog okruga da se sa mesta Komesara za delegiranje sudija u Međuopštinskoj ligi smeni Goran Đokić, bivši savezni sudija, sada potpredsednik sudijske organizacije Vlasotinca. Da je zatev OOSOS FSJO stigao na adresu IO FSJO potvrdio je Radovan Stanković, potpredsednik okružnog saveza, ali nije bio razmatran. Svi vlasotiački klubovi koji se takmiče u Međuopštinskoj i Jablaničkoj ligi podržali su Đokića i ukoliko se privati zahtev sudijske organizacije zapretili bojkotom takmičenja.

Primećeno je da su odluke i postupci pojedinaca iz Okružnog saveza direktno upereni protiv vlasotinačkih klubova i pojedinaca kao i protiv uticaja Vlasotičana u FS JO, pa će ovakva situacija biti posebna tema na nekoj od naredih sednica.

 

Objavljeno: 17.01.2019 | Autor: Ninoslav Radicevic
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca