Izvučeni parovi kupa – Vlasina i Budućnost favoriti

Završena je prva faza Kupa „Jovan Stojanović Pajsa“ četiri kluba Polet, Donja Lomnica, Budućnost i Vlasina su izborila plasman u polufinale. Karakteristika ovog dela takmičenja je da su u dva susreta ubedljivo trijumfovali favoriti Budućnost i Vlasina, a u dva meča, u kojima nije bilo favorita, neizvesno je bilo samo u Stajkovcu gde je domaćin zabeležio minimalnu pobedu posle velike borbe.

Druga utakmica koja je trebalo da bude neizvesna u pogledu ishoda završila se ubedljivim trijumfom gosta. Reazultati prve runde : Polet (Stajkovce) – Progres (Ladovica) 1 : 0, Mladost (Batulovce – Budućnost (Orašje) 2 : 7, Jedinstvo (Šišava) – Vlasina (Vlasotince) 0 : 4, Gradac – Donja Lomnica 1 : 7.

-Uspešno smo završili ovu fazu takmičenja, klubovi domaćini su se potrudili da organizacija utakmice bude na visokom nivou uprkos poznatoj situaciji sa epidemijom. Sve je funkcionisalo besprekorno a klubovi su na utakmice izvodili trenutno najjače sastave i to dovoljno govori kakav je odnos prema ovom Kupu koji nosi ime čoveka koji je mnogo zadužio Vlasotinački fudbal – kaže Radovan Stanković, predsednik FSO Vlasotince.

U polufinalu ovog takmičenja, koje od prošle godine nosi ime Jovana Stojanovića Pajse jednog od najboljih sportskih radnika u 100 godina dugoj istoriji kluba sa Rosulje, i najzaslužnijeg čoveka za plasman Vlasine u Drugu, odnosno Prvu ligu Srbije, sastaće se : Polet – Budućnost i Donja Lomnica – Vlasina. Srpskoligaš i zonaš su favoriti ali Kup je takmičenje u kome se dešavaju iznenađenja.

-Bili smo u dilemi da li da žreb bude dirigovan, na taj način što bi se izbegla mogućnost da se u polufinalu sastanu Vlasina i Budućnost kao dva objektivno najbolja kluba u ovom takmičenju, ali odustali smo od te ideje hteli smo da sve bude bez bilo kakvog dirigovanja. I žreb je odlučio da Rosuljci i Orašani ne igraju u ovoj fazi – ističe Stanković.

Termini odigravanja polufinalnih mečeva biće određeni naknadno.

 

Objavljeno: 20.08.2020 | Autor: Ninoslav Radicevic
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca