Jablanička okružna liga 7. kolo, Polet – Šumadija 4:4 (3:0)

Stajkovce, gledalaca 300, sudija Danijel Tasić (Leskovac) strelci : Tasić u 1. Miša Milenković u 25. i 39. i Milan Petrović u 47. za Polet a N.Stojanović u 51. N.Veličković u 80. P.cvetković u 85 i 89. minutu za Šumadiju

Polet : Stamenković, Stojanović, Jović (Cvetković), LJubenović, Milan Milenković, Stevanović, Mi.Petrović, Stanković, Miša Milenković, Tasić, Stojiljković (Ma.Petrović).

Šumadija : M.Stojanović, Jovanović, Milenković, M.Cvetković, P.Cvetković, N.Veličković, M.Veličković (Vučković), Stojković, Mirjanić, N.Stojanović.

Igrač utakmice : Nikola Veličković (Šumadija)

Na igralištu pored Vlasine uzbudljiva i neizvesna utakmica dve podjednako kvalitetne ekipe. Domaći su imali ubedljivo vođstvo ali na kraju je ipak gost odneo bod i to sasvim zasluženo, ne toliko svojim umećem već upornošću i korišćenjem grešaka domaćina. Još se svi gledaoci nisu ni smestili a Stajkovčani su poveli, iskusni Miloš Tasić je preciznim udarcem sa distance savladao nemoćnog golmana iz Razgojne. Igrači Poleta su u prvom delu igre imali apsolutnu inicijativu, napadali, stvorili brojne šanse od kojih je Miša Milenković dve pretvorio u pogotke, tako da se na odmor otišlo sa tri gola prednosti za Polet. Na samom početku drugog dela igre „povrtari“ postižu još jedan pogodak i svi na stadionu su bili ubeđeni da je pitanje pobednika rešeno, ali tako nisu mislili „šumadinci“.

Koristeći opušteniju igru domaćina zbog visokog vođstva, golom Nikole Stojanovića smanjuju prednost Stajkovčana i najavljuju neizvesnost. Umesto da se prenu i zbiju redove, domaći igrači su nastavili sa opuštenom igrom, čak ni dve stative koje su pogodili gosti nisu delovale osvešćujuće na igrače Poleta a onda je usledilo bolno otrežnjenje. Za 10 poslednjih minuta gosti su tri puta primorali neiskusnog golamana Stajkovčana da vadi loptu iz mreže i na taj način dokazali da se isplati biti uporan.

Pored dva boda, domaćini su ostali i bez mladog Darka Jovića koji je posle jednog duela sa gostujućim igračem završio u bolnici. Inače gosti iz Razgojne su igrali jako oštro i beskompromisno i prava je sreća što veći broj igrača iz Stajkovca nije završio kao mladi Jović.

 

Objavljeno: 29.09.2019 | Autor: Ninoslav Radicevic
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca