Drustvo » Javna rasprava u vezi izgradnje MHE Besko, kompanije Water green energy

Javna rasprava u vezi izgradnje MHE Besko, kompanije Water green energy

U sredu 18. avgusta u sali bioskopa u Vlasotincu u 11 sati održaće se javna prezentacija i javna rasprava o Studiji o proceni uticaja na životnu sredinu projekta izgradnje MHE Besko, kompanije Vater grin enerdži (Water green energy) iz Kumareva.

Odeljenje za urbanizam, privredu, zaštitu životne sredine i imovinsko- pravne poslove obaveštava javnost da se uvid u studiju može izvršiti u prostorijama Opštinske uprave u Vlasotincu u kancelariji broj 29, od danas do 18. avgusta, svakog radnog dana od 10 do 11 sati.

Skupština opštine Vlasotince donela je na sednici 18. marta ove godine odluku o zabrani gradnje malih hidroelektrana na svojoj teritoriji, ali je investitor za ovu lokaciju dobio dozvolu u decembru 2019. godine u skladu sa zakonom.

-Investitor je izradio Studiju o proceni uticaja na životnu sredinu i javna rasprava bila je zakazana za decembar prošle godine, ali je odložena zbog zabrane okupljanja i ponovo je zakazana za 18. avgust. Nakon što bude održana javna rasprava, tehnička komisija daće svoje mišljenje i nakon toga nadležni organ, odnosno Odeljenje za urbanizam donosi konačnu odluku o davanju ili ne davanju saglasnosti na navedenu studiju – kaže savetnik za zaštitu životne sredine i ruralni razvoj Miloš Radosavljević.

Organizacije, institucije i zainteresovana javnost mogu podnositi primedbe, sugestije i mišljenja na izloženu studiju za vreme trajanja javnog uvida u kancelariji broj 29, kao i u toku javne prezentacije, odnosno rasprave.

 

Objavljeno: 29.07.2021 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca