Jedan pozitivan od 4 testirana, zelena pijaca se otvara u petak

Od četiri rezultata pacijenata testiranih u Domu zdravlja Vlasotince, jedan je pozitivan, pokazuju danas pristigli podaci, a saopštava Štab za vanredne situacije. Tokom uskršnjeg vikenda broj pacijenata sa respiratornim infekcijama koji su se javljali COVID ambulanti bio je prepolovljen i kretao se u proseku između 30 i 35.

Radnici Instituta za javno zdravlje Niš dezinfikovali su danas Dom zdravlja u Vlasotincu, a ekipe „Vodovoda“ zgradu Policijske stanice i ulaze u stambenim zgradama.

Zelena pijaca u Vlasotincu počinje da radi od petka 24. aprila od 7 do 15 sati, uz primenu preporučenih mera u vidu maski, rukavica i fizičke distance. Te mere važe i za kupce i za prodavce, kažu u JKP Komunalac. Takođe, ovo preduzeće će od sutra, 22. aprila, otvoriti i šaltere za naplatu u Vinogradarskoj od 8 do 12 i u Nemanjinoj ulici od 7 do 15 sati. Šalteri će raditi uz poštovanje preporučenih mera o broju prisutnih lica u zatvorenom prostoru.

Cisterne „Vodovoda“, sa dezinfekcionim sredstvom natrijum-hiphlorit, obići će sutra od 9 sati seoske mesne zajednice po sledećem rasporedu: jedna cisterna biće u Orašju, Kukavici, Ladovici, Prilepcu i Gložanu, a druga u Stajkovcu, Konopnici, Batulovcu, Šišavi, Donjoj Lomnici, Boljaru i Kruševici.

Maloprodajni objekti, servisne i uslužne radnje čiji je početak rada odobren odlukom Vlade od danas, moći će da rade u intervalu od 7 do 17 sati, s obzirom na to da policijski čas od danas počinje u 18 sati. Utorkom, petkom i nedeljom stariji od 65 godina moći će u polusatnu šetnju u intervalu od 18 do 01 sat.

 

Objavljeno: 21.04.2020 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca