Jedinstvo za opstanak, Mladost za treće mesto

Polako se spušta zavesa na fudbalsko prvenstvo. Završena su takmičenja u Srpskoj ligi Itok i zoni Jug. Posle jednogodišnje avanture na srpskoligaškom istoku, Vlasina je pokazala da još nije dorasla trećem stepenu takmičenja pa se vraća u zoni Jug na popravni ispit gde je očekuje Budućnost iz Orašja koja je veći deo prvenstva čvrsto držala drugo mesto da bi u finišu popustila i na kraju kao treće prošla kroz cilj.

U ligama Jablaničkog okruga ostala su još dva kola, Vlasotince ima tri predstavnika u Okružnoj i dva u Međuopštinskoj ligi. I dok Progres iz Ladovice i Polet iz Stajkovca u finiš prvenstva ulaze sa željom da poprave plasman zbog prestiža dotle Jedinstvo iz Šišave još uvek strepi od ispaadanja. Na dve poslednje utakmice, protiv Jablanice,lidera prvenstva i komšija iz Ladovice Šišavci su slavili i znatno popravili svoje izglede za opstanak. Da bi izbegli najgore Jedinstvu će verovatno biti potrebna pomoć Stajkovčana koji kod kuće igraju sa Mladim borcem, ali i Progresa koji je domaćin Bobištu oba ekipe se bore za opstanak. Jedinstvo gostuje u Miroševcu zahuktaloj ekipi Umca i ukoliko izbegne poraz verovatno će osigurati opstanak.

U Međuopštinskoj ligi Mladost iz Batulovca je na korak do trećeg mesta što bi bio uspeh za klub koji je u poslednjim godinama najviše uradio na izgrdnji infrastrukture. Lepu priliku da da naprave odlučujući korak imaće Batlovčani u nedelju kada se na svom stadionu sastaju sa OFK Moravmom direktnim konkurentom u borbi za 3.mesto, na neki način ova utakmica je i derbi kola. U borbi za opstanak Gradac se u Konopnici sastaje sa ekipom Sušice 2012, pobeda nad odličnom ekipom gostiju koji u poslednje vreme beleže dobre rezultate Konopničanima bi najverovatnije značila i opstanak.

U predstojećem 33. Kolu JOL sastaju se :

U Stajkovcu : Polet – Mladi borac,
Ladovica : Progres – Bobište,
Miroševce: Umac – Jedinstvo Š ,
a u MOL Batulovce: Madost B – OFK Morava,
Konopnica: Gradac – Sušica 2012.

Sve utakmice igraju se u nedelju 11.06.2017.g. sa početkom u 17.30h.

 

Objavljeno: 08.06.2017 | Autor: Ninoslav Radicevic
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca