Jesenja fudbalska sezona – Lopta krenula sa centra

Posle letnjeg odmora, koji doduše nije bio predugačak, jesenja prvenstvena fudbalska sezona krenula je u gotovo svim ligama na teritoriji Srbije. Sudije su zvukom pištaljke dale znak da je počela borba za bodove i ostvarivanje ambicija svih fudbalskih kolektiva. I dok će se fudbaleri na terenu boriti za bodove, klupskim čelnicima predstoji borba za pojačanja, jer letnji prelazni rok za fudbalere traje zaključno sa 31.avgustom.


SRPSKA LIGA „ISTOK“

U 1.kolu Srpske lige ,,Istok“ fudbaleri Moravca Orion na svom terenu u Mrštanu, pred nešto više od 200 gledalaca uspeli su da stignu do prve pobede. Ekipe Trstenika PPT pokazali su se kao čvrsta ekipa, ali ipak su poklekli i kući su otišli samo sa jednom loptom u svojoj mreži. Dakle, pobeda Mrštančana od 1:0.

Radan iz Lebana na gostovanju u Svilajncu doživeo je pravi brodolom. Domaći Radnički bio je bolji rival i sasvim zasluženo slavio pobedu sa 4:o, dok su fudbaleri Jedinstva poklekli na svom bunjištu u susretu sa niškim Sinđelićem, koji su slavili sa 1:2, i potpuno zasluženo kući odneli sva tri boda.

U narednom 2.kolu u subotu pored reke Nišave u Nišu snage će odmeriti domaći Sinđelić i Moravac Orion. Obe ekipe u premijernim mečevima osvojile su pobednička tri boda, tako da ta činjenica govori da će njihov međusobni susret biti izuzetno zanimljiv i krajnje neizvestan. Sutradan u podnevnom matineu od 11 časova na niškom Bubnju igraće Car Konstantin i Jedinstvo iz Bošnjaca, dok će Radan na svom terenu dočekati ekipu Dunava iz Prahova.

ZONA „JUG“ – Rezultati 1.kola:

Lužnica – Budućnost 1:2,
Balkanski – Pusta reka 4:3,
Dubočica – Polet 1980 5:0,
Morava (VH) – OFK Niš 0:5,
Tanasko Rajić – Sloga 1:0,
OFK Brzi brod – Jablanica 0:1,
Vlasina – Vranjska banja 1:2.

JABLANIČKA OKRUŽNA LIGA – Rezultati 1.kola:

Vučje – Jedinstvo (Š) 5:0,
Sloga – Progres 4:0,
Železničar – Kumarevo 65 5:2,
Mladi borac – Zloćudovo 0:2,
Umac – Čekmin 2:1,
Mladost (V) – Polet 6:0,
Bobište – OFK Brza 3:0.

MEĐUOPŠTINSKA LIGA – Rezultati 1. premijernog kola:

Gradac – Omladinac 1:2,
Mladost (B) – OFK Morava 0:3,
Plantaža – Real 1:0,
Radnički – BSK 0:0,
Sušica 2012 – Derbi 2016 4:1,
Marjan MB – Šumadija 2:3,
Moravac (P) – Lemind 1953 3:1,
Milanovo – Bratstvo 3:1.

 

Objavljeno: 23.08.2017 | Autor: Vlastimir Stamenković
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca