JKP Komunalac kupio multiufunkcionalni traktor

Za uređenje zelenih površina, kosina na keju i teško pristupačnih delova javnih površina, JKP Komunalac u Vlasotincu koristiće ubuduće novu mašinu – traktor sa priključnim mašinama za košenje zelenih površina i rezanje šiblja i grana debljine do 20cm.

-Traktor ima multiufunkcionalni karakter. Najviše olakšava sređivanje kosina u košenju zelenih površina, a s obzirom na to da je JKP Komunalac zadužen za državanje opštinskih i atarskih puteva, ova mašina će nam pomoći da režemo šiblje i grane pored puteva i tako ih učinimo bezbednijim za saobraćaj – rekao je direktor ovog preduzeća Svetislav Petrović.

On je najavio da je u planu da se u ovoj godini nabave još dve priključne mašine – najpre raonik za zimsko održavanje puteva, a zatim i posipač soli.

Vrednost mašine je 9.990.000 dinara ili blizu 85.000 evra. Nabavljena je iz kreditnih sredstava “Komunalca” što znači, napominje direktor Petrović, da preduzeće uspešno servisira sve svoje obaveze i da je osposobljeno da se kreditno zaduži. On je istakao dobru saradnju sa lokalnom samoupravom bez čije pomoći, kako je rekao, ni jedno javno preduzeće ne može da funkcioniše.

 

Objavljeno: 24.05.2019 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca