JOL 3. kolo, Budućnost – Donja Lomnica 3:2 (2:0)

Orašje , stadion Dubrava , gledalaca 300 , sudija Danilo Spasić (Leskovac) , strelci : N.Stojiljković u 22. i 89. D.Nikolić u 32. za Budućnost a B.Stojanović u 72. i Mišić u 77. (penal) za D.Lomnicu.

Budućnost : A.Stojiljković, M.Milenković. Đ.Milenković. Milošević (Mitrović), N.Milenković (Jović), S.Stojiljković, Ilić, Stojanović, Cvetković (Savić) Nikolić, N.Stojiljković.

Donja Lomnica : Dimitrijević, Mišić, Milenković (Cvetković), Stanković (Stevanović), Rajković, Milošević, Stojanović, Marjanović, Đokić, Marković, Jovanović (B.Stojanović).

Na terenu stadiona Dubrava gledaoci su mogli da vide mnogo prekaljenih fudbalera koji su vojevali na zonaškim, srpskoligaškim pa i drugoligaškim terenima. Prava plejada vlasotinačkih fudbalera, poniklih na Rosulji, od kojih bi većina i sada mogla da uspešno nosi „plavi dresić“.

Ti bivši Vlasinci prikazali su zanimljivu igru sa ponekim majstorskim potezom a veliki broj ljubitelja fudbala mogli su da vide neizvesnu utakmicu do samog kraja. Prvo poluvreme pripalo je domaćinu i dok dlanom o dlan Aca Stojiljković i drugovi već su imali dva gola prednosti. Prvi pogodak je delo Nikole Stojiljkovića, nekada velike nade vlasotinačkog fudbala, a drugi gol je kreacija Darka Nikolića, velika nada Vlasine još dok je bio u mlađim kategorijama. Kao da se probudio Darko pa sve češće pogađa mrežu protivnika. Ko zna možda ga opet zapaze Piroćanci i rasni strelac se opet preseli na istok.

Drugo poluvreme je bilo vreme da Lomničani opravdaju epitet najbolje ekipe u okrugu i krenule su akcije po levoj i desnoj strani, Aca doktor je činio čuda branivši neodbranjivo, gol je visio u vazduhu i logika je nadvladala neizvesnost i Bogoljub Stojanović je najzad uspeo da kroz „iglene uši“ proturi loptu do orašačke mreže.

Lomničani kao da su dobili krila, krenuli silovitije i pet minuta kasnije u šesnaestercu domaćina pada jedan igrač iz Lomnice, penal kaže arbitar. Loptu na „belu tačku“ postavlja Mišić, još jedan iz plejade nekada perspektivnih mladih igrača sa Rosulje, precizan udarac i izjednačenje.

Narednih minuta rezultat se lomio a uzbuđenje dostiglo vrhunac, i kada se pomislilo da neće biti pobednika u derbiju, igrač koji je otvorio seriju golova uspeo je i da je zatvori i domaćinu obezbedi nova tri boda i mesto među vodećim ekipama prvenstva. Posle ovog poraza Lomničani polako gube korak ali potencijal ekipe Ivana Rajkovića je veliki i samo je pitanje dana kada će „mašinerija“ proraditi, zato nikako ne treba otpisivati tim u kom je veliki broj veoma kvalitetnih igrača.

Što se tiče Budućnosti, posle perioda stabilizacije i formiranja respektabilnog sastava, neće biti nikakvo čudo ako se Orašani ozbiljnije uključe u borbu za sam vrh tabele.

 

Objavljeno: 04.09.2022 | Autor: Ninoslav Radicevic
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca