JOL Baraž polufinale, Donja Lomnica -Mladost 1:1 (1:0) jedanesterci,a 2:4

Vlasotince, stadion Rosulja , gledalaca 500 , sudija Bojan Ivanović (Leskovac) strelci : M.Stanković u 13. za D.Lomnicu a u 90+2 Mišić za Mladost.

Strelici iz jedanesteraca: Milošević i Ilić za D.Lomnicu a Zdravković, Nisić, Kocić i Nikolić za Mladost.

Žuti kartoni: Stojanović i Đokić (Mladost)

Donja Lomnica: M.Mišić, M.Stanković, (Ilić), B.Stanković, D.Mišić, Rajković, Milošević, Z.Stojanović, Cvetković,  (Nikolić), B.Stojanović, Marković, Stojiljković, (Veselinović).

Mladost: Nastić, Anastasović, Đokić, Marinković, (Stepanović), Stojanović, (Spasov), Kocić, Nisić, Zdravković, Mišić, Mitić, (Stamenković), Nikolić.

Igrač utakmice: Zdravković.

Lomničani koji su neskriveno pokazivali ambicije da izbore plasman u zoni Jug, poklekli su na prvoj ozbiljnijoj prepreci. U polufinalu doigravanja za prvaka Jablaničke okružne lige poraženi su posle izvođenja jedanesteraca od ekipe Mladosti iz Vinarca, koja je bila drugoplasirana u grupi Zapad. Da su gosti došli sa ambicijom da izbore finale videlo se već na samom startu utakmice kada su krenuli napadački pokušavajući da dođu do vođstva. Ta njihova ofanziva je brzo splasnula pa su domaćini mogli da se više poavete napadu. Nadu u dobar ishod meča probudio je Marjan Stanković kada je u 13. minutu udarcem sa distance uspeo da savlada Nastića i dovede u vođstvo svoj tim. Do kraja prvog poluvremena igralo se uglavnom između dva šesnaesterca a splasnula je i želja da se ozbiljnije ugrozi gol protivnika. Jedini koji je pokušavao da da živost ekipi domaćina bio je mladi Cvetković ali nije imao saigrače koji bi to pratili.

U drugom delu igre ništa se značajnije nije promenilo ali su gosti sve češće pokušavali da ugroze gol ekipe iz Donje Lomnice. Ipak najbolju priliku za dupliranje vođstva imao je Zvezdan Stojanović koji je sa svega nekoliko metara promašio gol i čini se propustio priliku da svoj klub odvede u finale. Vinarčani su sve više stezali obruč oko Mišića i gol je „visio“ u vazduhu. Dva minuta pre isteka nadoknade vremena Vinarčani su izjednačili, lopta je ubačena pred gol Donje Lomnice, igrač gostiju je odigrao povratnu do Mišića koji je poslao iza leđa prezimenjaka u mrežu, i na taj način izborio jedanesterce.

Gosti su bili koncetrisaniji prilikom izvođenja penala i plasirali se u finale baraža u kom će im protivnik biti Jedinstvo iz Bošnjaca koje je u drugom polufinalnom meču sa 3:0 savladalo Zloćudovo.

Naslovna fotografija: Aleksandar Zdravković.

 

Objavljeno: 07.06.2022 | Autor: Ninoslav Radicevic
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca