Još dve nagrade za Ilketov film „NIJE VAŽNO ОДАКЛЕ САМ“

Na 24. ITF/CRO Međunarodnom festivalu turističkog filma, održanog u gradu Solinu, u republici Hrvatskoj, iz 141 zemlje sveta sa svih kontinenata prijavljeno je 365 filmova iz kategorije turističkih, putopisnih, dokumentarnih, kulturološko-istorijskih, ekoloških filmova. Od ukupno prijavljenih, iz 141 zemlje, nominovano je 155 filmova, od toga 139 iz sveta i 16 filmova iz Hrvatske, za neku od festivalskih nagrada:

Iz Afrike (37 zemalja): 54 filma
Iz Amerike (23 zemlje): 31 film
Iz Azije (35 zemalja): 111 filmova
Iz Australije (1 zemlja): 13 filmova
Iz Evrope (44 zemlje): 153 filma
Sa Antatika (1 zemlja): 3 filma

Pored glavne festivalske nagrade GRAND PRIX i najboljeg Hrvatskog nacionalnog promotivnog turistickog filma „BALDO ČUPIĆ“ kao i diploma u raznim kategorijama (montaza, kamera, rezija, muzika…) međunarodni žiri dodelio je i 15 POSEBNIH PRIZNANJA među kojima je i film „NIJE VAŽNO ОДАКЛЕ САМ“…

Uporedo sa 24. po redu Međunarodnim festivalom turističkog filma u Solinu (Republika Hrvatska) održavaju se još dve međunarodne manifestacije: 28. INTER STAS (Medjunarodni festival turizma) i 19. po redu KEA ( Takmicenje za Medjunarodni Zlatni cvet).

Sve tri manifestacije održavaju se pod visokim pokroviteljstvom Hrvatskog sabora i Predsednika republike Hrvatske Zorana Milanovića, dok su pokrovitelji festivala Splitsko dalmatinska zupanija i grad Solin uz podršku:

F.E.S.T. / Evropska federacija turističkih novinara sa sedištem u Rimu
F.I.J.E.T. Svetska asocijacija turističkih novinara
CiB / Communitiens in Bloom, Kanada
ITCO / Međunarodna federacija turističkog filma sa sedištem u Rimu.

O značaju i težini svih manifestacija govori i podatak da su jedni od Laureata, POVELJE FEST-a – ANTONIO CONTE i Robert De Niro, kao i Rodžer Federer, za doprinos razvoju svojih zemalja u sferi sporta i kinematografije..

Na 16. Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma „ZLATNA BUKLIJA“ održanog u Velikoj Plani 12. novembra 2021. godine, žiri u sastavu: Nikola Lorencin, reditelj; Žarko Pekez, snimatelj i Ivan Vučković, glumac, filmu „NIJE VAZNO ОДАКЛЕ САМ“ dodelio je Prvu nagradu „Zlatna buklija“ za humane i bratske odnose među narodima. Bajkeri spajaju obale Jadranskog mora i Vlasinskog jezera.

Ovo je četvrta festivalska nagrada za fim.

 

Objavljeno: 15.11.2021 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca