Još jedan Vlasotinčanin u dresu Srbije

Predsednik opštine Zoran Todorović sa svojim timom dans je upriličio prijem za Bogdana Zdravkovića, atletičara, juniorskog prvaka Srbije u bacanju kugle i diska, njegovog trenera Miloša Mitova i Milana Jovića, predsednika sportskog saveza Vlasotinca.

Povod za prijem bilo je Bogdanovo učešće na Balkanskom prvenstvu, održanom 2. jula u Krušavcu i osvajanje srebrne medalje. Da se podsetimo, Bogdan Zdravković je potrebnu normu za bacanje kugle za učešće na Evropskom prvenstvu u Gruziji ostvario još pre tri meseca. Zdravković je na balkanijadi u konkurenciji 17 država bacio kuglu 19,5m i time osvojio srebrnu medalju i poboljšao svoj lični record.

Bogdan će predstavljati reprezentaciju Srbije na predstojećem Evropskom prvenstvu. Čestitajući na postignutom uspehu predsednik opštine Zoran Todorović rekao je da će sve sportove, sportiste i njihove upehe, lokalna samouprava uvek podržavati, najpre u skladu sa Zakonom o sportu a i mogućnostima opštine.

– Na nama je da se borimo da stvaramo što bolje uslove za sve sportiste. Trudićemo se da u narednom periodu uradimo i realizujemo projekte vezane za ovu oblast i konkurišemo kako kod fonda IPA, tako kod donatora i ministarstva – rekao je između ostalog predsednik Todorović.

Trener Miloš Mitov ne krije svoje zadovoljstvo postignutim uspehom na Balkansom prvenstvu i kaže:
– Iza Bogdanovog uspeha stoji veliki rad i uporno treniranje. Osvajanjem drugog mesta u konkurenciji 17 država mi smo postigli naš zacrtani cilj. Njegova forma je dobra jer na takmičenjima od marta meseca pa nadalje je uvek poboljšavao svoje rekorde. Ipak najveći njegov uspeh zasad je učešće na predstojećem Evropskom prvenstvu u Gruziji. On je dobro spreman i nadam se njegovom dobrom uspehu.


 – Nadam se da ću na Evropskom prvenstvu postići dobar rezultat, poboljšati svoj dosadašnji lični record. Nadam se da ću dobro predstavljati svoj grad i zemlju iz koje dolazim. Za mene je čast nositi dres reprezentacije Srbije. Hvala svima koji me podržavaju, ipak za moje uspehe velika zasluga pripada i mom treneru Milošu Mitovu – kazao je Bogdan Zdravković, još jedan atletičar iz Vlasotinca koji će se naći u nacionalnoj reprezentaciji.

Na postignutim uspeima Bogdanu Zdravkoviću čestitao je i predsednik Sportskog saveza Milan Jović, ističući da je neophodno da se više ulaže u bazične sportove poput atletike, gimnastike jer ako tu ulažemo, višestruko se odražava na sve sportove.

– Postignuti rezultati me ne čude jer u atletskom klubu rade prevashodno dobri pedagozi, najbolji sportski stručnjaci a to potvrđuje i činjenica da iz ovog kluba je poteklo mnogo državnih prvaka, predstavnika reprezentacije a i dva olimpijaca. Siguran sam da će I nadalje klub postizati dobre rezultate – rekao je Milan Jović.


 

Objavljeno: 11.07.2016 | Autor: InfoDesk
  • Arhive

  • Vremenske prilike

  • Kursna lista

  • Poslovni prostor u centru Vlasotinca